Anket

Yulaftan yapılıyor, az tereyağı, çok şeker konuyor, çikolata parçacıklarının yanısıra renkli bonibonlar katılıyor, mısır şurubu ve fıstık ezmesi ilave ediliyor. Seçimi...

Yulaftan yapılıyor, az tereyağı, çok şeker konuyor, çikolata parçacıklarının yanısıra renkli bonibonlar katılıyor, mısır şurubu ve fıstık ezmesi ilave ediliyor. Seçimi kaybediyor.

*

Beyaz un’dan yapılıyor, yüklü miktarda tereyağı ve margarin konuyor, un kadar esmer şeker ilave ediliyor, naneli çikolata parçacıklarıyla, kıyılmış ceviz katılıyor. Seçimi kazanıyor.

*

Çünkü…

*

Amerikan kadın dergisi Family Circle, her başkanlık seçimi öncesinde, first lady adaylarına “kurabiye“ yaptırıyor, tarifleri internet sitesinde yayınlayıp, oylamaya sunuyor, hiç şaşmıyor, hangi first lady’nin tarifi daha lezzetli bulunduysa, Beyaz Saray’a o gidiyor.

*

1992’de mesela, Hillary Clinton’ın yulaflı çikolatalı kurabiyesi, Barbara Bush’un klasik sütlü çikolatalı kurabiyesini yenmişti.
1996’da ise, gene Hillary Clinton, bu sefer Elizabeth Dole’un fındıklı kurabiyesiyle karşı karşıya geldi. Şekerini biraz azaltarak, gene yulaflı çikolatalıyla, gene açık farkla kazanmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.350 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.116 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar