Promosyon en az 10 yıllık ödenmelidir

40 yıllık avukat emeklisi Sedat Vural ‘emekli promosyonu’nun 2010 yılında geriye dönük 5 yıl üzerinden promosyon alacağının ödenmesi için SGK’ya ve emekli maaşını aldığı Ziraat...

40 yıllık avukat emeklisi Sedat Vural ‘emekli promosyonu’nun 2010 yılında geriye dönük 5 yıl üzerinden promosyon alacağının ödenmesi için SGK’ya ve emekli maaşını aldığı Ziraat Bankası’na açtığı davaların, iç hukuk yollarının tüketilmesi sonucu AİHM’ye başvurusunun öyküsünü anlatıyor.
Sedat Vural’ın ağzından dinliyoruz:

Bizim bu girişimlerimize karşın hükümet ise, neden oldukları yılların haksızlık ve vicdansızlık abidesine dönüşen emekli promosyon alacağı için, emeklinin ağzına bir parmak bal çalarak siyasi nemalanma hesabına girişti.

Biz emeklileri aptal yerine koyan sadaka değerindeki bu promosyonu almayalım.

Biz emekliler gibi kamudan maaş alan kamu çalışanlarına her iki veya üç yılda bir maaş tutarı kadar promosyonun ödenmesi en az 10 yıldır yapılmaktadır.

Devletten maaş alma konusunda aramızda hukuki eşitlik bulunan kamu çalışanları gibi hakkımız olan 10 yıllık ve üç maaş kadar promosyon tutarı ödenmediği müddetçe, hükümetin önerdiği promosyonu almamak insani onurumuzu korumaktır.

Çünkü her emeklinin maaşını aldığı bankadan emekli tarihinden itibaren promosyon alması vicdani ve hukuki hakkıdır.

Hükümetin yeni promosyon uygulaması sanki on yıldır uygulanmamış ve de 12 milyon emeklinin hepsi 2017 yılında emekli olmuşlar da emekliler lehine yeni bir uygulamaymış gibi sunulmak istenilmektedir...

Oysa bu uygulama emeklinin hakkı trilyonlarca lira değerinde kaynağın, bankalara haksız ve vicdansız şekilde transferidir. On yıldan fazla emeklilerin hak ve alacak kaybına neden olanların görev suçlarını örtmeye yönelik bir girişimdir.

Yeni promosyon oyunu, esasında kendi suçlarının ikrarı olmakla birlikte biz emeklilerin emekli tarihinden itibaren promosyona hak kazandığımızın tescilidir.

Hükümetin bizim maaşımız ve adımıza bankalarla yaptığı protokol ile promosyon olarak bu sadakaya tenezzül etmek tüm haksızlık ve vicdansızlığı meşrulaştırmak olacaktır.

Av. Vural, “2005’ten bu zamana, her iki yılda 1000 TL, 10 yıllık sürede ise 5 adet iki yıllık sürenin varlığı karşısında toplam 5000 TL’lik promosyon alacağımı istiyorum. İç hukuk yolları tükendiğinden AİHM’ye başvurdum” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 25 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar