Haram-helal coğrafya olur mu

TÜRKİYE'nin kritik bir döneme girdiğine inanan gazeteci-yazar Nevval Sevindi, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde gezip temaslar yaparak halkın nabzını tutuyor bir süredir. 'Bazı gözlemlerinizi anlatır mısınız'...

TÜRKİYE'nin kritik bir döneme girdiğine inanan gazeteci-yazar Nevval Sevindi, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde gezip temaslar yaparak halkın nabzını tutuyor bir süredir.

'Bazı gözlemlerinizi anlatır mısınız' dedik.
Sevindi son olarak gittiği Hatay bölgesini anlatayım dedi:
Hatay'da ve civarında hâlâ hastanelerde öncelik İŞİD'li militanlara, Suriyelilere yoğun bakımda bile yer yok diye bakılmıyor diyor halk. Arapça bilen doktor isteyenlere de Arapça bilen doktor buluyor yetkililer. Arapça bilen doktor gelince bu kez Alevi olup olmadığını sorguluyor militanlar ve Alevi ise doktora izin vermiyorlar!
Sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamayan Türk vatandaşlarına karşılık Suriye'den gelenler ne vergi veriyor ne su-elektrik parası... Arapça plakalarla ortada gezip kaza yapıyorlar ve Türk vatandaşı kaskodan bir kuruş alamıyor. Bir suç işlediklerinde hemen Suriye'ye kaçıyorlar. Tehdit edebiliyorlar, dolayısıyla insanlar korkuyor. Devlet onlardan yana diye düşünüyor. Kaçakçılık bittiği için tüm bu çeteler Türkiye'ye dağılmış durumdalar. Her yerde bir pimi çekilmiş bombamız var yani! Mültecilerin sayısını bile bilmeyen, kontrol edemeyen devlet yetkilileri ise sadece seyirci durumunda.

HARAM-HELAL YERLER

Sivas'ta hanımlarla da konuşuyorum.
Biri diyor ki:
"Ben Urfa'ya gitmek isterim Hz. İbrahim'in olduğu yer."
Diğeri lafa giriyor:
"Ben de Ürgüp Göreme'yi görmek isterim."
Diğerinden bir cevap: "Orası helal değil! Türkiye helal ve haram bölgelere ayrılmış. Dini mezheplere bölünmüş ve bu yaşama geçirilmeye çalışılıyor."
Van'da Türkmenlerle karşılaşıyorum. Bütün Doğu'da ve Güneydoğu'da Türkmen aşiretleri var. Bitlis'te, Şırnak'ta, Muş'ta, Hakkâri'de var. Bu bölgeler Kürt bölgesi gibi gösteriliyor PKK ve HDP tarafından. Aslında oraları 1000 yıllık Türkmen bölgeleri... Baskı altında tutuluyorlar, kendilerine iş verilmiyor.
Korucuların çoğu da Türkmenlerden oluşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 12 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 37 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar