Şehit, öyle bir hâle kavuşur ki!

"Bir kimse Allah yolunda şehit edilince, ondan yere akan ilk damlaya karşılık, bütün günahları bağışlanır." Abdurrahmân Dâvûdî hazretleri hadîs ve fıkıh âlimlerindendir. 374 (m. 984)’de...

"Bir kimse Allah yolunda şehit edilince, ondan yere akan ilk damlaya karşılık, bütün günahları bağışlanır."

Abdurrahmân Dâvûdî hazretleri hadîs ve fıkıh âlimlerindendir. 374 (m. 984)’de doğdu. İmâmı Serahsî’den Sahîh-i Buhârî’yi okuyup rivâyet etti. 467 (m. 1075)’de vefât etti. Kitabında naklettiği hadis-i şeriflerden bazıları:
“Kim bilerek söylemediğim bir sözü bana isnâd ederse (söyledi derse) Cehennemdeki yerine hazırlansın.”
Ebû Hureyre (radıyallahü anh) Peygamber efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) “Yâ Resûlallah! Seni görünce, içim rahatlar, bir sevinç hasıl olur. Bana Cennete girmeme vesîle olacak bir ameli bildir” dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz ona “Güzel sözlü ol. Selâmı yay, akrabanı ziyâret et, insanlar gece uyurken sen namaz kıl. O zaman Cennete selâmetle gir.”
“Bir kimse Allah yolunda şehit edilince, ondan yere akan ilk damlaya karşılık, bütün günahları bağışlanır. Ona Cennetten bir örtü ve bir ceset gönderilir. Rûhu o örtü içerisinde kabzolunur (alınır). Sonra rûh o Cennetten getirilen cesede biner. Bu şekilde meleklerle beraber yükselir. Öyle bir hâle kavuşur ki, sanki Allahü teâlâ, onu yarattığından beri o meleklerle berabermiş gibi olur.”
Peygamber efendimiz, Mekke’yi fethettiği zaman, şeytan, kuvvetle bağırdı. Askerleri yanına toplandı. Onlara “Bugünden sonra, Muhammed ümmetinin şirk üzere olmalarını istemekten ümidinizi kesiniz. Fakat, dinleri husûsunda onların kalplerini saptırınız. Aralarında ölüye feryat ederek ağlamayı yayınız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 92 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 151 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 328 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 119 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar