"Kur’ân-ı kerîm yedi harf üzerine indi..."

Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Önce inen kitaplar, bir harf, yani kelime idi ve bir şeyi bildirirlerdi. Kur’ân-ı kerîm yedi harf üzerine nâzil oldu."Abdüla’lâ el-Gassânî hazretleri Şam’ın...

Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Önce inen kitaplar, bir harf, yani kelime idi ve bir şeyi bildirirlerdi. Kur’ân-ı kerîm yedi harf üzerine nâzil oldu."
Abdüla’lâ el-Gassânî hazretleri Şam’ın meşhûr hadîs hafızı, yani rivâyet edenleriyle birlikte yüz bin hadîs-i şerîfi ezbere bilen hadîs âlimidir. 140 (m. 757)’de doğup, 218 (m. 833)’de Bağdât’da vefât etmiştir. Naklettiği bazı Hadis-i şerifler:
Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” hazretleri buyurdular ki: (Allahü teâlâ bu ümmet için, her yüz senenin başında bir müceddid gönderir. Bu dîni kuvvetlendirir!)
Ebû Hüreyre “radıyallahü teâlâ anh” hazretlerinden rivâyet olunmuştur. Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Benim ümmetim, kıyâmet günü davet olunduklarında [çağrıldıklarında], abdestin tesîri ile, yüzleri, kol ve ayakları, beyaz ve nurludur. Beyazlığını çoğaltabilen çoğaltsın!)
Resûlullah hazretleri, abdest aldıktan sonra buyurmuştur ki: (Bu benim ve benden evvel gelen Peygamberlerin abdestidir!)
Yine hadîs-i şerîfin akabinde, Ebû Hüreyre “radıyallahü teâlâ anh” hazretlerinden rivayet olunmuştur. Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Müminin abdest suyu eriştiği yerine, hilye de erişir!)
Resûlullah hazretleri buyurdular ki: (Bizim orucumuz ile ehl-i kitâbın orucu arasındaki fark, sahurdur.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 92 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 151 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 328 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 119 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar