Yaşasın Türkiye, Yaşasın Laik Demokratik Cumhuriyet!..

Cuma gününden beri Çukurovada'yız.O gece MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra her türlü engellemenin yanı sıra, inanılmaz baskı, tehdit ve iftiraların hedefi haline...

Cuma gününden beri Çukurovada'yız.
O gece MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra her türlü engellemenin yanı sıra, inanılmaz baskı, tehdit ve iftiraların hedefi haline gelen Meral Akşener ve yurdu karış karış dolaşarak ‘tek adam anayasası'na niçin ‘Hayır' denilmesi gerektiğini anlatan CHP Yalova MilletvekiliMuharrem İnce'nin katılımıyla unutulmaz bir Halk Arenası yaptık.
Hıncahınç dolu salonda yaklaşık 2 bin, dışarıdaki dev ekranlardan da en az 3 bin kişinin izlediği Seyhan'daki program adeta bir halk hareketine dönüştü.
Şehirde trafik durdu, insanlar Halk TV'ye kilitlendi.
Ve o gece Adana kent merkezi, ‘tek adam anayasası'dayatmasına ‘Hayır' diyeceğinin sinyalini verdi…

*  *  *

Hafta sonu da boş durmadık.
Bir yandan pazartesi akşamı Mersin-Yenişehir'de yapacağımız Halk Arenası'na hazırlandık, diğer yandan da bereket simgesi Çukurova'nın kırsalını dolaştık.
Köylülerle konuştukça yaşamını tarımdan kazanan yurttaşlarımızın kuru bir tahtayı bile yeşertip meyve verir hale getiren dünyanın bu en verimli topraklarında hızla sefil bir yaşama doğru sürüklendiklerini belirledik.
Örneğin 80'li yıllarda 3 bin seçmeni bulunurken, AKP'nin yanlış tarım politikaları sonucunda terk edilerek seçmen sayısı 500'e kadar düşen yerleşim bölgeleriyle karşılaştık.
Gırtlağına kadar borçlu mutsuz çiftçilerle, yarınlarından umutsuz gençlerle tanıştık.
Konuştukça bu iktidarın köylüyü bitirdiğini anladık.
Hepsinin haritayı andıran derin çizgilerle dopdolu yüzlerine yerleşmiş mutsuzluğun acısını kendi acımız saydık…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.386 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar