İhanetin böylesi görülmedi!..

Bugün size eşi görülmedik bir ihaneti anlatacağım. Ama konuya geçmeden önce filmi biraz geriye sarmalıyım. *  *  * “3 Kasım 1996, saat 19.25…İzmir yönünden Bursa'ya doğru gitmekte olan Mercedes...

Bugün size eşi görülmedik bir ihaneti anlatacağım. Ama konuya geçmeden önce filmi biraz geriye sarmalıyım.

*  *  *

“3 Kasım 1996, saat 19.25…
İzmir yönünden Bursa'ya doğru gitmekte olan Mercedes marka otomobil, Balıkesir'in Susurluk İlçesi yakınlarındaki bir petrol istasyonundan çıkan kamyonun altına giriyor.
Direksiyondaki Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ile kırmızı bültenle arandığı için Mehmet Özbay sahte kimliğini kullanan Abdullah Çatlı ve sevgilisi Gonca Us, kaza anında hayatlarını kaybediyor. Aracın sahibi DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak ise yaralı olarak kurtuluyor.

*  *  *

Kazayı örten esrar perdesi aralandıkça, ortaya Türkiye'yi sarsacak bir skandal çıkıyor.
Terörle mücadele için oluşturulan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi'nde görev yapan bir grup polisin, dönemin muktedir siyasetçileri ile Daire Başkanı İbrahim Şahin'in bilgisi dahilinde mafya bağlantılarına girdiği ve yargısız infazlar yaptığı öne sürülüyor.
Böylece Susurluk'taki kaza ile başlayan adli soruşturma,Susurluk Çetesi Davası'na dönüşüyor.
Yargılama sonucunda suç örgütü oluşturduğu belirlenen sanıklar, muhtelif hapis cezalarına çarptırılıyorlar.

*  *  *

O sırada Kanal-D'de Haber Dairesi Başkanlığı yapıyorum.
Şimdi CHP İzmir Milletvekili olan Tuncay Özkan da Haber Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
Kısaca özetlediğim süreçte, Tuncay'la, suç örgütü mensuplarının bağlantılarını ve eylemlerini belgeleyen ödüle değer birçok soruşturmacı gazetecilik örneğine imza atıyoruz.
Olayların ardındaki gerçekleri ve ilişkileri soruştururken, bu örgütteki Özel Harekatçı polislerin başlangıçta terörle mücadelede büyük başarı gösterdiklerini, ancak daha sonra çeşitli nedenlerle yoldan çıkarıldıklarını belirliyoruz.
Kaza öncesinde hiçbirini tanımadığımız ve bize çok kızdıklarını bildiğimiz bu polisler adına üzülüyor ama belgeli haberciliğimize devam ediyoruz.

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar