75 bin lira maaşlı milletvekili bir ilçeyi toptan cezalandırdı

Abdulkadir Akgül, 1,5 milyon üyeli Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Başkanlığı’nı yaparken 2007 seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçildi. Durumunun basında...

Abdulkadir Akgül, 1,5 milyon üyeli Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Başkanlığı’nı yaparken 2007 seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçildi. Durumunun basında tartışma konusu olması üzerine başkanlık görevinden ayrıldı. Arkadaşlarının sözde “sensiz olmaz” demelerinden sonra dayanamayıp TESKOMB’u bu kez maaşını da alarak “fahri başkan” sıfatıyla yönetti. Milletvekilliği sona erince yeniden başkan seçildi. 1 Kasım seçimlerinden sonra milletvekili seçilmesine rağmen başkanlıktan da vazgeçmedi.
Sendikalar, meslek kuruluşları gibi kamu kurumu niteliğindeki kuruluşların yöneticilerinin istifa zorunluluğu, ne hikmetse esnafın üstünden aldıkları komisyonla bugün 15-16 milyarlık dev bir kurum haline gelen kefalet kooperatifleri yöneticisine uygulanmadı. Yani, Akgül’ün hem milletvekili adayı, hem de TESKOMB başkanı olarak görev yapmasında yasal bir engel yokmuş.

DÖRT AYRI YERDEN MAAŞ

Üç ayrı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı ve TESKOMB Genel Başkanlığı’nı bir arada yürüten Abdulkadir Akgül, “Benim milletvekili parasına ihtiyacım yok. Aylık gelirim 45-50 bin lira” diyordu. Ancak kendisine sorduğumda ücret alabileceği kuruluşlardan, başkalarının ücret almalarını sağladığını, sadece genel başkanlık görevinden dolayı aylık 15 bin lira aldığını belirtiyordu. Tabii bunun inandırıcı olmadığı da biliniyor.
Akgül’ün milletvekili maaşıyla birlikte aylık gelirinin 70-75 bin lira civarında olduğu da çok iyi biliniyor. Seçim çalışmalarında da TESKOMB’un otomobilleri AKP’nin emrindeydi. AKP için seçim reklamları da karşılandı.

ÖYLE BİR DARBE VURDU Kİ

Yozgat’ın Aydıncık ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi 1992 yılında Ahmet Demirel’in kurucu başkanlığında oluşturuldu. Küçük ilçede alınan kredilerle işyerleri açıldı, işler büyütülmeye çalışıldı. Ancak, TESKOMB Başkanı ve aynı zamanda AKP Yozgat Milletvekili olan Abdulkadir Akgül, Kooperatif Başkanı Ahmet Demirel’in MHP’den aday olmasına çok kızdı. İşte o günden sonra etnik ve siyasi ayrımcılığın da başladığını, Demirel’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği mektuptan öğreniyoruz. O mektup şöyle devam ediyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar