Aydın Doğan da rahatsız Asuman da!

Türkiye'ye karşı “bölücü terör” kartından ne Rusya ne Amerika ne de “içerdeki parçaları” vazgeçmiştir.Konjonktüre uygun pozisyon değişiklikleri kimsecikleri yanıltmasın.Haliyle...

Türkiye'ye karşı “bölücü terör” kartından ne Rusya ne Amerika ne de “içerdeki parçaları” vazgeçmiştir.
Konjonktüre uygun pozisyon değişiklikleri kimsecikleri yanıltmasın.
Haliyle, terör belasını da nihayetinde bu aziz milletin iradesi gömecektir. Yani, şu veya bu şekilde kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.
Bakınız, Trump'ın Suriye politikası Obama'dan çok farklı olacak; Türkiye'nin malum kaygılarına “stratejik müttefikliğe” yakışır şekilde yaklaşacak, denildi değil mi?
Tamam, Obama dönemine nazaran (en azından şimdilik) bir farklılık olduğu inkâr edilemez.
Erdoğan aralık kapı bıraksa Obama'nın bıraktığı yerden aynen devam edecekleri de muhakkak.
En azından PYD/YPG konusunda bu böyle.
ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain geçen hafta Erdoğan'ın ağzını yoklarcasına, “YPG'nin geleceği ne olacak” diye sorunca aldığı cevap şu oldu: “Bir terör örgütünün geleceği ne olacaksa o olacak!”
Kısa, net ve kesin bir cevap.
Demem o ki, ABD terör örgütü kabul ettiği PKK'nın Suriye kolu YPG ile çalışmaktan vazgeçmiş değil.
Trump, Obama'dan farklı olarak bunu Türkiye'ye rağmen yapmak istemiyor. Onun için de Erdoğan'ı ikna etmeye çalışıyor ama hiçbir şekilde ikna edemeyeceği aldıkları cevaptan belli.
Takdir edersiniz ki, Erdoğan'ın kararlı tavrı bu milletin kararlılığının ifadesidir.
Evlatlarını teröre kurban veren bu aziz milleti “terör örgütüyle” birlikte olmaya kimse ikna edemez.
Uzun lafın kısası, ABD için durum tam anlamıyla kilitlenmiş vaziyette.
Gelgelelim, böylesi kilitleri açmanın “değişik yöntemleri” hep olmuştur. Mesela, Yunanistan'ın NATO'ya tekrar kabul edilmesi böyle gerçekleşti.
Şayet Kenan Evren'in 12 Eylül 1980 darbesi olmasaydı, Türkiye'de hiçbir demokratik siyasi iktidar, Yunanistan'ın NATO'ya geri dönmesini onaylamaya cesaret edemezdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir arzunun aşırı acıklı hikâyesi 04 Aralık 2025 | 461 Okunma Bitmeyen kin 03 Aralık 2025 | 857 Okunma Futboldan öte, futboldan ziyade 02 Aralık 2025 | 237 Okunma Aman dikkat! 29 Kasım 2025 | 314 Okunma İftiranın kaynağı içeride 27 Kasım 2025 | 823 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar