Amerika’nın günah galerisinden

Amerika’nın bölgemizle ilgili dış politikasında iki kırmızı çizgisi var, biri kendi çıkarları ikincisi de İsrail’in güvenliği. Bunun dışında ne dostu var ne...

Amerika’nın bölgemizle ilgili dış politikasında iki kırmızı çizgisi var, biri kendi çıkarları ikincisi de İsrail’in güvenliği.

Bunun dışında ne dostu var ne düşmanı.

Türkiye de Amerika’nın çıkarlarını ve İsrail’in güvenliğini tehdit ettiği miktarda düşmanı savunduğu miktarda da dostudur.

***

Amerika’nın insan hakları, özgürlükler ve demokrasi gibi bir hassasiyeti sadece birileri için söz konusudur. İslam dünyası için ve Müslümanlar için böyle bir hassasiyeti yoktur, olmamıştır.

Afganistan ve Irak işgallerini şöyle bir göz önüne getirin, baştan ayağa insan hakkı ihlalidir, iki ülkenin en büyük felaketidir.

Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesinin, milyonlarcasının mağdur olmasının en büyük müsebbibi Amerika’dır.

***

İşgal en büyük insanlık suçudur. İsrail işgali Amerika sayesinde devam etmektedir.

Filistinlilerin İsrail elinden çektiği her zulmün arkasında Amerika vardır.

Gazze’de yaşanan insanlık dramının arkasında Amerika vardır.

Batı Yakası’nda İsrail’in uyguladığı insanlık dışı muamelenin arkasında Amerika vardır.

***

Arap dünyasının dikta yönetimlere baş kaldırdığı, özgürlük ve demokrasi talep ettiği Arap Baharı sürecinin kışa dönmesinin en büyük müsebbibi de Amerika’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar