Bağırarak tartışarak değil, sakin sakin

Partiler Pazar günü itibariyle seçim beyannamelerini açıklamış oldular. Partiler derken meclise girme ihtimali bulunan dört partiyi kastediyorum. HDP, MHP, CHP ve AK Parti. İki seçimdir partiler seçim beyannamesini önemsemeye...

Partiler Pazar günü itibariyle seçim beyannamelerini açıklamış oldular. Partiler derken meclise girme ihtimali bulunan dört partiyi kastediyorum. HDP, MHP, CHP ve AK Parti.

İki seçimdir partiler seçim beyannamesini önemsemeye başladılar.

Bu durum Türk siyaseti için önemli bir gelişme sayılır. Müsbet manada bir gelişme.

Partilerin ideoloji ve slogan dönemini kapatıp artık icraata önem vermelerinin hem toplum hem de devletin çıkarına olduğunu düşünüyorum.

***

İktidar ihtimali bulunmayan partilerin de ideolojik yaklaşımlar yerine toplumun sorunlarına çare arayışı içinde olmaları bile toplum ve ülke yararınadır.

Çünkü bu beyannameler/bildirgeler iktidar partisinin beyannamesini de etkiler. Tıpkı AK Parti’nin asgari ücret ve emekli maaşları vaadini etkilediği gibi.

İktidar ihtimali olmasa bile millete ve devlete siyaset yoluyla hizmet edileceğini göstermesi açısından bu gelişme önemlidir.

***

Partilerdeki bu olumlu gelişme sanki seçmene de yansımış gibi sokakta hiç heyecan yok. Seçmen bu seçimde daha fazla sağduyu ile hareket edecek gibi geliyor bana.

Bu seçimde sloganların pek kabul görmeyeceğini düşünüyorum.

Seçmen 13 yıldır ilk kez hükümet kuramayan bir meclis fotoğrafıyla karşılaştı.

Siyasi kaosun ne olduğunu gördü.

Piyasadaki durgunluk ve hükümet kurulamamasının olumsuz etkilerine maruz kaldı.

Tekrar hükümet kuramayan bir meclis tablosunun sokaktaki bakkalı bile nasıl kötü etkileyeceğinin farkında..

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar