Hollanda'da hortlayan zihniyet

Türk Bakan ve siyasetçilerin seçmenleriyle buluşma faaliyetlerinde tahsis edilmiş salonu iptal etme, ülkeye kabul etmeme gibi kararlarda başı Angela Merkel Almanyası çekti. Berlin merkezli bu hukuk ve demokrasi dışı...

Türk Bakan ve siyasetçilerin seçmenleriyle buluşma faaliyetlerinde tahsis edilmiş salonu iptal etme, ülkeye kabul etmeme gibi kararlarda başı Angela Merkel Almanyası çekti. Berlin merkezli bu hukuk ve demokrasi dışı keyfiliği Avusturya takip etti. Avusturya Başbakanı Christian Kern, AB'ye bir çağrı yaparak Türk siyasetçilerin AB memleketlerine sokulmaması yönünde ortak bir karar almalarını istedi. Bu keyfi çağrı, ilk karşılığı Sömürgeci Hollanda'da buldu. Onu İsveç takip etti.
Dünya 11 Mart 2017 gecesi Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yaşanan utanç verici devlet terörünü ekranlardan canlı olarak takip etti.
Türkiye'nin Aile Bakanı Fatma Betül Kaya, yanındaki hey'etle birlikte Almanya üzerinden karayoluyla Rotterdam'a gitmişti. Açık hava veya kapalı salon mitingi yapmayacaktı. Vatandaşlarımız ve seçmenlerle kendi toprağımız olan Rotterdam Başkonsolosluğu'nda buluşacaktı.
Hollanda Krallığı, bu ziyarete sn Bakan, Rotterdam'a gidene kadar hiçbir müdahalede bulunmadı. Şehre girildiğinde de onlara karışılmadı. Konsolosluğa 30 metreye kadar her şey yolundaydı. Bu mesafeye gelindiğinde kafilemizin yolu kesilerek Hollanda dışına çıkmaları ihtar edildi. Polis, Bakan ve beraberindeki hey'etin anlattığı hiçbir makul izahı anlamadı.
Zorbalık, orada kalmamıştı; Başkonsolosumuz, hey'etimizin yanına gidecekti. Ancak eşkıya, bir kere kendini dünyaya hükümdar olmuş zannına kapılmıştı. Başkonsolosumuz Sâdîn Ayyıldız'ın konsolosluktan çıkmasına izin vermediler. Vaziyet şuydu; ne bakan Konsolosluğa gidebiliyor. Ne de sn Ayyıldız, dışarı bırakılıyordu.
Bu kanunsuzluğu işiten Hollanda’daki vatandaşlarımız, derhal Rotterdam Konsolosluğumuzun önüne toplandılar. Ellerinde sadece Bayrak, dillerinde yalnızca Tekbir vardı. Hiçbir taşkınlık yapmıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 89 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar