Avrupa'nın Berlin merkezli Türk düşmanlığı

Bugün "Avrupa" dendiğinde anlaşılan Avrupa Birliği'dir. "AB" dendiğindeyse telakkinin merkezine Almanya oturur. Almanya, AB'nin taşıyıcı sütunu veya ana omurgasıdır. İngiltere birlikten koptuktan sonra bu hüküm...

Bugün "Avrupa" dendiğinde anlaşılan Avrupa Birliği'dir. "AB" dendiğindeyse telakkinin merkezine Almanya oturur. Almanya, AB'nin taşıyıcı sütunu veya ana omurgasıdır. İngiltere birlikten koptuktan sonra bu hüküm, kuvvetlenerek daha bir doğruluk kazanmıştır. Almanya, yarın AB'den çekilsin ortada birlik namına bir şey kalmaz. Bütün Avrupa, millet ve devletleri bu gerçeğin farkındadır. Bu itibarla her ne kadar AB'nin merkezi Belçika'nın başşehri Brüksel olsa bile bunun bir kıymet-i harbiyesi yoktur. AB'nin beyni Berlin'dir.
Son gelişmeler, dediklerimizi isbatlamaktadır. Berlin, Türk Bakanların Almanya'da seçmenleriyle buluşma toplantılarını üst üste iptal etti. O kadar ki Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun tutulmuş salonu havadan ve bir keresinde de muslukları bahane gösterme gülünçlüğüyle sudan sebeplerle 3 defa iptal edildi. Sn Çavuşoğlu, vatandaşlarımıza başkonsolosluğumuzun ikametgâhından hitap etme mecburiyetinde kalmasına rağmen Alman mevkidaşı ile görüşmeye giderken onun yeni doğmuş çocuğuna an'anemize uygun şekilde hediye götürmeyi ihmal etmedi ve toplantı sonrası da son derece olgun bir konuşma yaptı.
Almanya, bu hukuksuzluğu işleyerek bir büyük devlete yakışmayan hırçınlıkları gösterince Avusturya Başbakanı Christian Kern, "AB alacağı bir kararla Türk siyasetçilerin bütün Avrupa'da toplantı yapmalarını yasaklanmalıdır" diyebildi.. Osmanlı'nın Nemçe dediği Avusturya'dan sonra yine Osmanlı ceddimizin "Felemenk" dediği Hollanda da Türk siyasetçilere konuşma yasakları getirmeye başladılar. Bu yasakçı gericiliği, Avrupa'nın "Muhteşem Süleyman" unvanı verdiği Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Kurtarma Mektubu'nda "Fransa vilayeti" dediği Fransa'ya da yarın sıçrar ve kendini devlet sanan ve tâ Sultan Abdülhamid Hân'dan bu yana Türk’e karşı Ermeni terörist talim merkezliği yapan Belçika da bu hukuk tanımazlığı tekrarlarsa şaşmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 88 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar