Akdeniz'in Çağrısı

Dünya, cesedi sahile vuran 3 yaşındaki Aylan'ı konuşuyor. O dünya güzeli Aylan'ın cesedine ait fotoğrafı görenin sarsılmaması mümkün değil. Bazı Avrupa gazeteleri, etkisi yüksek olsun diye fotoğrafı...

Dünya, cesedi sahile vuran 3 yaşındaki Aylan'ı konuşuyor. O dünya güzeli Aylan'ın cesedine ait fotoğrafı görenin sarsılmaması mümkün değil. Bazı Avrupa gazeteleri, etkisi yüksek olsun diye fotoğrafı mozaikleyerek bastı.
Afganistan, Irak ve Suriye savaşları dünyada ciddi bir insan kaçakçılığına yol açmış bulunuyor. Bazılarının çaresizliği, bazı simsarların kesesini doldurmakta. Ülkelerindeki zor şartlardan bir şekilde kurtulmak isteyenler, ailelerini de yanlarına alarak canlarını AB ülkelerine atmak istiyorlar.
Ege ve Akdeniz, kaçakçıların güzergâhı. Ancak her kaçak taşıyan tekne, menziline salimen varamıyor. Neredeyse yarı yarıya kayıp verilmekte.
Aylan'ın ailesi Kobani'den kaçmış. Oraların sakinleri, IŞİD-PKK-Esed arasında sıkışmış vaziyetteler. Kendisiyle birlikte 4 yaşında olan kardeşi Galip de batan tekneyle birlikte boğulmuş. Üç gün önce Muğla'nın Bodrum kazasından iki saat arayla Ege adalarına geçmek isteyen kaçak göçmen dolu iki tekne arka arkaya battı. Aylan ve Galip Kürdî kardeşlerin aileleri, bir çok mazlum ve mağdur aile gibi huzura ve ümide yolculuk yapıyorlardı. Ancak, bir alabora ile her şey son buldu. Üstelik boğulan çocuklar, bu iki kardeşten ibaret değil. Suriye'nin çeşitli yerlerinden başka ailelere mensup 9.5 aylık bebekten 7 yaşına kadar daha başka masum ve bakmaya kıyılamayacak çocuklar da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 88 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar