Güneşte kalmış pet şişelere dikkat

Yaz aylarında plastik şişe veya kaplarda satılan sular ve diğer içeceklerin güneş altında uzun süre kaldıklarında yarattıkları mühim ve tehlikeli bir sorun var.Sorun şu: Polikarbonat plastik şişeler ve...

Yaz aylarında plastik şişe veya kaplarda satılan sular ve diğer içeceklerin güneş altında uzun süre kaldıklarında yarattıkları mühim ve tehlikeli bir sorun var.
Sorun şu: Polikarbonat plastik şişeler ve diğer kaplar, mesela damacanalar uzun süre güneşte kaldıklarında aşırı ısınma nedeniyle yapılarındaki bisfenol-A (BPA) maddesini içlerinde bulunan suya, sodaya ya da meyve suyuna karıştırıyorlar.
Bilindiği gibi BPA tehlikeli, en azından riskli sayılan bir kimyasal. Hormon benzeri etkilerinin olduğu, kimyasal-yapay östrojenlerden biri sayıldığı zaten biliniyor.
Tavsiyem şu: Sıcak yaz günlerinde güneş altında bekleyen pet şişeler veya damacanalarda satılan suları ya da diğer içecekleri satın alırken dikkatli olun.
Gün boyu güneşin altında beklemiş ve içine BPA karışma ihtimali çoğalmış içecekleri lütfen satın almayın.

Probiyotikler iştahı etkiler mi

Elimizde yeteri kadar kanıt olmasa da mevcut bilimsel araştırmalar bize şunu anlatmaya çalışıyor: Dikkat edin, probiyotikler iştahınızı da etkileyebilirler!
Bu düşünceye ben de katılıyorum, hatta bırakın iştahımızı etkilemeyi bazı durumlarda neleri yiyip yemeyeceğimize bile onların karar verdiklerini düşünüyorum.
Bunu birçok hastamda da bizzat müşahede ettim. Yaşadıkları dayanılmaz dondurma krizlerinin, iflah olmaz turşu aşermelerinin, izahı zor tatlı çılgınlıklarının arka planında bağırsaklarındaki biyolojik denge bozukluğunun, yani probiyotik eksikliğinin yatabileceğini düşünüp onlara probiyotik takviyeleri verdim. Sonunda da mükemmel neticeler aldım.
Bana sorarsanız bazı durumlarda doyup doymama kararımıza bile sadece beynimiz değil, biraz da bu dost probiyotik bakteriler karar veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 446 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar