Lokmalar da adımlar da sayılacak!

Yaşımız ne olursa olsun sağlıklı, fit ve formda biri olmanın yolu beslenme ve aktivite ikilisini dengede tutmakla mümkün. Bunun bir anlamı da şu: Boğazımızdan geçen lokmaları da, gün boyu...

Yaşımız ne olursa olsun sağlıklı, fit ve formda biri olmanın yolu beslenme ve aktivite ikilisini dengede tutmakla mümkün. Bunun bir anlamı da şu: Boğazımızdan geçen lokmaları da, gün boyu attığımız adımları da saymamız lazım.

Lokma saymanın zorluğunu biliyorum ama konu "adım saymaya" gelince "bu konuda taviz yok!" diyorum. Nedeni, bu işin yeni teknolojiler sayesinde son derece basitleşmesi, kolaylaşması. Bu işi üç-beş liralık bir adım ölçerle izlemek mümkün (cep telefonlarında da bu tür aplikasyonların olduğunu hatırlatırım).
Ayrıca aktivite düzeyinizi izlemek için basit bir adım ölçer edinirseniz bu sizin motivasyonunuzu da yükseltecektir. Hedef günde 10 bin adımdır. Ortalama 60 dakikalık tempolu bir yürüyüş, 7 bin 500 ila 10 bin adım atmak demektir. Dakikada 100, bir saatte 6 bin adım yeterli sayılabilir.
Buna sıradan aktivitelerinizdeki adım sayınızı da eklerseniz günde 7-8 bin adımı kolayca yakalarsınız. Diğer bir çözüm yolu, gün içindeki aktivitenizi artırmaktır.
Merdiven kullanmak, büro içi telefonları masalar arası yürüyüşe çevirmek, öğlen tatilinde parkları dolaşmak, akşam eve dönüş yolunu biraz uzatmak gibi seçenekleri çoğaltabilirsiniz.
Sağlıklı beslenme sağlıklı kilo sağlıklı egzersiz
Vücudunuz spor yaparken bir rutine girdiğinde olumlu etkiler zamanla azalır. Sadece aynı egzersizi yapmak değil, hep aynı saatlerde aktivite yapmak bile sonucu etkileyebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni yaşınız kutlu olsun... Epigenetik yaş 25 Nisan 2024 | 446 Okunma Epigenetik besinlerde ilk 10 22 Nisan 2024 | 439 Okunma Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 520 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 534 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar