Referandumu kazanmak için ülkeye ne kadar zarar verebilirsiniz

Evet, hepimizi ilgilendiren bir sorun yaşıyoruz. Bu nedenle öğrenmek istiyoruz: Bir referandumu kazanmak için iktidar, ülkeyi ve yurttaşlarını ne kadar zarara uğratmayı göze alabilir? Bunu sormakta çok haklıyız....

Evet, hepimizi ilgilendiren bir sorun yaşıyoruz. Bu nedenle öğrenmek istiyoruz: Bir referandumu kazanmak için iktidar, ülkeyi ve yurttaşlarını ne kadar zarara uğratmayı göze alabilir? 
Bunu sormakta çok haklıyız. Çünkü 
1) Yurtdışında siyasi propaganda amaçlı faaliyet göstermeyi bu hükümet yasakladı. Kapı gibi duruyor. Bundan önceki seçim propagandalarına katılan partiler de bu yasağı çiğnedi. 
2) Buradaki feci haldeki kamplaşmayı, ötekileştirmeyi, yurttaşları birbirine düşman etmeyi, neden Avrupa’da huzur içinde yaşayan, kimisi bizim, kimisi yaşadığı ülkenin yurttaşı 5 milyon kişi arasına da yayalım! 
3) Frankfurt’ta rastlantısal olarak görüştüğümüz Türkler, kesin dille bunu dile getirdiler: Gelmeyin kardeşim, Türkiye’yi yeteri kadar karıştırdığınız yetmiyor mu, düşüncesi epey yaygın. Katılıyorum ve destekliyorum.

Yurttaş tedirgin 
Bir yurttaş: Burada iş hayatımız, kent ulaşımı, insan ilişkileri, ülke ve kentin bize sunduğu sayısız fırsatlar ve olanaklar, insan gibi yaşamamızı sağlıyor. Neden Türkiye değil, anlıyor musunuz? 
Hollanda sağcılarıyla bizim sağcı iktidarın yarattığı savaş ortamından, her iki taraf da bir “iktidar” çıkartmaya çalışıyor. Ortalık toz duman. İkisi de kaybedecek gibi! 
Bu meydan savaşında Türkiye’nin kaybedeceği çok fazla. İlki, ülkemizin büyük ekonomik kayıpları, ikincisi de Avrupalı yurttaşlarımızın içine sürüklendikleri büyük tedirginlik ve oradaki yaşamlarını zorlaştıracak yeni siyasi atmosferin doğması. Almanya çifte vatandaşlığın yasaklanmasını gündeme getiriyor! 
Bunların maliyetini iktidarın hesap etmesi söz konusu değil... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1.5 milyarlık İslam dünyası ve minicik Filistin 09 Mayıs 2024 | 317 Okunma Cumhuriyet gazetesinde bilim 08 Mayıs 2024 | 66 Okunma 100 yıl, henüz genç bir gazete 07 Mayıs 2024 | 63 Okunma Taksim bir kültürel mirastır ve ne anayasası ayol? 02 Mayıs 2024 | 172 Okunma Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 781 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar