Kuzu!

Avrupalı liderler ellerini ovuşturuyordur. ABD lideri de sessizce seviniyordur. Rusya’nın Suriye’ye yerleşmesi ve “bir yeni İsrail” ya da bir yeni “butik yandaş devlet” kurma girişimine karşı birinin namlu...

Avrupalı liderler ellerini ovuşturuyordur. ABD lideri de sessizce seviniyordur. Rusya’nın Suriye’ye yerleşmesi ve “bir yeni İsrail” ya da bir yeni “butik yandaş devlet” kurma girişimine karşı birinin namlu göstermesi gerekiyordu.
O biri, Türkiye oldu!
Rus uçağını düşürdü.
Neden Türkiye oldu?
Rusya, ABD ile AB’ye “Suriye ve Irak toprakları soğuk savaş döneminde eski bölgemdi. Buraları benden soruluyordu. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de Kürt Koridorunu birlikte açıyoruz size Ortadoğu petrol ve doğalgazını tek başına yedirtmem. Suriye iç savaşı yüzünden petrol fiyatları düşünce benim büyük zararım, sizin büyük kârınız oldu” demek istiyor.
Türkiye’nin savaşı değil.
Süperlerin kapışması.
Ortadoğu’da süperlerin “paylaşım boğazlaşmasına” Türkiye balıklama niçin sokuldu?

* * *

Önce arka çıkar gibi yaptılar. Sonra yalnız bıraktılar. ABD ve AB liderleri, “Türkiye’ye Rusya ile barışması için telkin” yapmaya başladılar. Tam bu sırada Cumhurbaşkanı Danışmanı Anayasa profesörü Burhan Kuzu, Twitter’dan; “Rusya DEAŞ petrolünü Suriye’ye pazarlıyor. Suçu bize atıyor puşt…” diye yazmış. Nezih üslubundan tam bir beyefendi, nazik, kibar sorumluluk sahibi devlet adamı olduğu anlaşılan profesör aynı tweet’te ayrıca “Rusya özür bekliyormuş! Bak hele; ne demişler yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Haneye tecavüz eden sensin Türkiye değil ki be Rusya…” diye çıkışmış!
Bir ince hesap var.
Bu hesap; Türkiye ile Rusya’yı savaşa sokmak “en çok Avrupa ile ABD’nin işine yarar” üzerine kurgulanmış olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar