O toplantıda Fidan da olacaktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör tehdidine karşı yeni güvenlik önlemleri planlanması için talimat verdi. Halen miting alanlarıyla sınırlı olan üst ve araç araması ile alan kontrolleri artık ‘toplanma...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör tehdidine karşı yeni güvenlik önlemleri planlanması için talimat verdi. Halen miting alanlarıyla sınırlı olan üst ve araç araması ile alan kontrolleri artık ‘toplanma alanları’nda da yapılacak. Bunun dışında geliş güzergahları, varsa konvoy araçları ve miting alanlarına giriş yollarında da nasıl güvenlik önlemleri alınabileceği çalışılıyor.

Ancak bu konuda en önemli görev mitingleri düzenleyen ve katılanlara düşüyor. Güvenlik kaynakları, mitingleri düzenleyen ve katılanların üst ve araç aramalarına karşı polise yardımcı olmasını özellikle vurguluyor.

Güvenlik güçleri ve istihbarat, bugüne kadar çok sayıda bombalı eylemi, canlı bomba girişimini önledi. Bu sayı yüzlerle ifade ediliyor. Ancak bunlar kamuoyuna duyurulmadı. Bunun iki gerekçesi var:

Birincisi, bomba ve terör trafiğini çözmek açısından takiplerin gizlilik gerektirmesi.

İkincisi, kamuoyunda terörün amaçladığı türden bir infialin, korkunun oluşturulmaması.

Elbette çok sayıda eylemin önlenmesi, bir tek eylemin gerçekleşmesine mazeret teşkil etmiyor.

Zaten bu nedenle ‘güvenlik zafiyeti veya eksiklik’ soruşturması başlatıldı.

3’lü fotoğraf verilemedi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar