Yapısal dönüşüm

AK Parti kongresinde sorular tek odakta toplanıyordu: “Değişim nasıl olacak ve hangi boyutta gerçekleşecek?” Sorunun yanıtını arayanların parti yöneticisi olmasının nedeni, yeni sistemin nasıl...

AK Parti kongresinde sorular tek odakta toplanıyordu:

“Değişim nasıl olacak ve hangi boyutta gerçekleşecek?”

Sorunun yanıtını arayanların parti yöneticisi olmasının nedeni, yeni sistemin nasıl işleyeceğine dönük ellerinde veri olmamasından kaynaklı.

Çünkü kongre öncesi MKYK konusunda dile getirilenlerin neredeyse tamamı, partililerin niyetlerinin seslendirilmesinden ibaret olduğu liste ortaya çıkınca anlaşıldı.

Tek belirleyicinin Erdoğan olduğu; sürpriz yapmak yerine bilinen tavrını sergilediği bir daha görüldü.

Kabine değişikliğinde de aynısı olacak.

Sonrasında da teşkilat kadrolarındaki değişim başlayacak.

Aslında teşkilattaki değişim 2015 seçiminden bu yana devam ediyor; seçimden bu yana 30’u aşkın il başkanı görevden alındı.

Beklentilere ve söylenenlere bakılırsa yıl sonuna kadar yapılacak değişiklik ise belediyeleri de kapsama alarak çok daha köklü ve geniş kapsamlı olacak.

SİYASETLEŞMEZLİK

Partinin “siyaset cevvaliyetine yeniden” kavuşmasını sağlayacak, siyaset üretimini yeniden başlatacak yeni yapılanma hedefleniyor.

Haksız da değiller; çünkü AK Parti uzun süredir toplumsal tabanının hızla değişen taleplerini karşılayacak siyaset üretme becerisi gösteremiyordu.

Bunda siyasi liderinin, politikanın dışında kalmış olmasının etkisi de büyüktü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar