Tarihten nasıl sileceksiniz?

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı müfredat taslağında “İsmet İnönü” faslı kaldırılıyor.“Türk ve Dünya Tarihi”...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı müfredat taslağında “İsmet İnönü” faslı kaldırılıyor.
“Türk ve Dünya Tarihi” dersinin öğretim programında yer alan 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği dış politika ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi–ekonomik gelişmeler bölümünde, artık İsmet İnönü başlığı yer almayacak.
O yıllar İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı yılları.
Türkiye’yi savaşın dışında tutabilmesi demek ki önemli bir tarihsel gelişme değil.
Britanyalı çocuklar, bu faslı okurken İsmet İnönü ile Birleşik Krallık Başbakanı Churchill’in Adana’da buluştuklarını, Churchill’in, İnönü’yü savaşa girmeye ikna edemediğini öğrenecekler ama Türk çocuklar bundan haberdar olmayacaklar.
Türkiye’nin neden Alman ya da Rus işgaline maruz kalmadan, bu tehlikeli dönemi atlattığını da öğrenemeyecekler.
Savaş döneminin ekonomik ve siyasi olaylarını öğrenecekler ama bunları kimin yaptığını bilemeyecekler, “takdiri ilahi” diye düşünecekler herhalde.
Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ordunun Batı Cephesi Komutanı, birdenbire buharlaşıp yok olacak!
Ve bunun adına da “tarih öğretimi” diyeceğiz.
Eskiden “resmi tarihin yalanlarını” dillerinden düşürmezlerdi, böylece kendi “resmi tarih yalanlarını” yazıp çocuklara öğretecekler.
Evet, belki böyle yeni bir resmi tarih yazabilirsiniz, İsmet İnönü’yü o resmi tarihten silebilirsiniz. Gerçek tarihten nasıl sileceksiniz?
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI
HAVUZ gazetesinde şu başlığı görünce heyecanlandım: “FETÖ’nün siyasi ayağına ulaştık”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar