Benim Şeyhim Senin Şeyhini Döver Ahmaklığı

BENİM şeyhim çok büyüktür, öteki şeyhler şöyledir böyledir… Benim şeyhim onları döver… Var mı yok mu benim şeyhim… Böyle konuşan bir kimse kesinlikle gerçek tasavvuf ve tarikat...

BENİM şeyhim çok büyüktür, öteki şeyhler şöyledir böyledir… Benim şeyhim onları döver… Var mı yok mu benim şeyhim… Böyle konuşan bir kimse kesinlikle gerçek tasavvuf ve tarikat ehli değildir. Ham ervahın tekidir.
Benim cep telefonum çok afilli ve marifetlidir… Bilgisayarlıdır, navigasyonludur, tantanalıdır, çok pahalıdır, suya düşse batmaz, ikiye bükülür, karanlıkta ışık saçar, şöyledir böyledir diye öğünen, bu telefonu statü ve put haline getiren kimse eroin bağımlısı gibi telefon bağımlısı bir kaçıktır. Dengesini kaybetmiş, hapı yutmuştur. Bırakın şu zavallıyı yahu!..
Altmış yetmiş bin liralık otomobil, ihtiyacını pekala ve mükemmel şekilde görecekken, gidip gösteriş olsun diye 170 bin liralık lüks otomobil alan kişi beyinsiz bir müsriftir. Lüks ve israflı otomobil kişiye fazilet ve üstünlük kazandırmaz, aksine derecesini alçaltır. Lüks otomobiliyle övünen, kasılan, gururlanan, kibirlenen, küçük dünyaları ben yarattım edasıyla etrafa yüksekten bakan kimse ciğeri beş para etmez bir sefihtir. 
Benim karım ve kızım güzeldir diyen, onların güzelliğini teşhir eden kimse öfkeye layık birisidir. Müslümanlıkta karısının ve kızının güzelliğiyle övünmek çok ayıptır. Böyle bir şey İslam ahlakına, iffete, hayâya uygun olmaz.
Çok samimi ve içli dışlı olmadığı kimselere yediği yemekleri söyleyen, anlatan kimse mürüvvetsizdir.
Yemek için yaşayan, yaşamak için yemeyen kimse iyi Müslüman olamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar