Namazsız İslam Toplumu Ayakta Durmaz

MÜSLÜMANLAR, çareler ve çözümler konusunda sadece kendi akıllarına göre hüküm vermeye, iş yapmaya başladıkları zaman yanılmaya, sapıtmaya başlar.Akıl Müslümanın ana âlet ve...

MÜSLÜMANLAR, çareler ve çözümler konusunda sadece kendi akıllarına göre hüküm vermeye, iş yapmaya başladıkları zaman yanılmaya, sapıtmaya başlar.
Akıl Müslümanın ana âlet ve vasıtasıdır ama din hükümlerinin kaynağı değildir.
Müslüman, aklını ilimle, irfanla, kültürle geliştirir, olgunlaştırır ve böyle yaptığı için dini iyi ve doğru anlar ve dünya problemlerine en uygun çareleri ve çözümleri bulur.
İslamda problemlerin çözüm metodu şudur:
Birinci kaynak Allahın Kitabı Kur’andır. Çare ve çözüm öncelikle onda aranır.
Allahın Kitabında bulunamazsa, Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Sünnetinde aranır.
Onda da yoksa, Kur’anın ve Sünnetin ışığında akıl ile çare ve çözüm bulunur.
İlmi, ehliyeti, icazeti olmayan cahil Müslümanlar Kur’andan ve Sünnetten kendi kafalarına göre hüküm çıkartamazlar. Kur’anda “Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” buyrulmaktadır. Bilenlere sorulur. Bilenler icazetli ulema ve fuqahadır. Bu zevat hem İslam’ı iyi ve doğru şekilde bilir, hem de sağlam dünya kültürüne sahiptir.
Kur’anın, Sünnetin, İslamın, Şeriatın hükümleri fıkıh kitaplarında yazılıdır. Dört hak fıkıh ekolü vardır. Müslüman, bunlardan hangisine mensupsa ondaki hüküm ile amel eder. Bu dört mezhep birbirlerini tadlil etmez, sapıklıkla suçlamaz. Aralarındaki ihtilaflar esasa, usule, temele ait değildir, teferruattadır. Bu ise geniş bir rahmettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar