Mehmed Şevket Eygi İman Tehlikede Din Yıkılıyor

MÜSLÜMAN çoğunluğun yıkılmasına, perişan olmasına sebep olacak iki büyük kötülükten birincisi itikadın bozulması, ikincisi beş vakit namazın yitirilmesidir. Kur’an, Sünnet, Selef-i...

MÜSLÜMAN çoğunluğun yıkılmasına, perişan olmasına sebep olacak iki büyük kötülükten birincisi itikadın bozulması, ikincisi beş vakit namazın yitirilmesidir.

Kur’an, Sünnet, Selef-i Sâlihîn, Ehl-i Sünnet itikadını yıkmak için Derin Şer Güçler seferber olmuştur. İnanç konusundaki sapıklıkların haddi hesabı yoktur. Müslümanlar itikatlarını tashih etmezlerse kurtulamazlar.

Resulullah Efendimiz “Namaz dinin direğidir, kim onu ayakta tutarsa dinini ayakta tutmuş olur, kim onu yıkarsa dinini yıkmış olur” buyurmuştur.

Günümüzde Türkiye Müslümanların ancak yüzde onu veya on beşi namaz kılıyor; yüzde seksen beşi veya doksanı dinini yıkmıştır.

Bir bina düşünelim, bunun yüz adet kolonu var, bunların seksen beşi yıkılırsa ne olur? Bina çöker. İşte bizim durumumuz böyledir de çoğumuzun haberi yok.

Bu iki konuda icazetli muttaqi ulemadan oluşan bir heyet tarafından, umum Türkiye Müslümanlarını uyaracak bir kitapçık hazırlanmalı, bundan en az bir milyon adet basılmalı ve halka ulaştırılmalıdır.

Bu hizmet cemaat tarikat hizip fırka asabiyetine ve holiganlığına alet edilmemelidir.

Bu hizmet paraya, ticarete, menfaate alet edilmemelidir. Risaleyi hazırlayan muhteremler telif ücreti istememeli ve almamalıdır.

Para verilirse halkı uyarırım, verilmezse çalışmam demek hiçbir alime, fakihe yakışmaz.

Müslümanlara, itikat bozukluklarının ve namazı terkin veya ihmalin büyük felaketlere sebep olacağı açıkça anlatılmalıdır.

İtikat bozuklukları imanın yıkılmasına, namazın terki ise dinin yıkılmasına yol açar.

Namazın ve cemaatin önemi halka anlatılmalıdır. Camiler başta sabah namazı olmak üzere bütün vakit namazlarında lebalep doldurulmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar