Bildiri

1. Kur’anın Allahın ilahî kadim kelamı olduğu doğru inancına aykırı bozuk inançları kabul etmiyoruz.2.Kur’andaki üç yüz küsur muhkem ayetinin hükümlerinin bugün geçerli...

1. Kur’anın Allahın ilahî kadim kelamı olduğu doğru inancına aykırı bozuk inançları kabul etmiyoruz.
2.Kur’andaki üç yüz küsur muhkem ayetinin hükümlerinin bugün geçerli olmadığı iddiasını küfür ve sapıklık olarak kabul ediyoruz.
3. Sünneti inkar edenlerin İslamı bilerek veya bilmeyerek yıkmak istediklerini söylüyoruz.
4. Fıkhın inkarının büyük bir dalalet olduğunu açıkça beyan ediyoruz.
5. İslamda din ve dünya ayırımı yoktur. Dinimizin ana gayelerinden biri dünyanın ıslahıdır. Din ve dünyayı ayıranları, din dünya işlerine karışamaz diyenleri büyük ve helak edici bir yanlışta ısrar ettikleri için tenkit ediyor ve uyarıyoruz. Din ve dünya ayrıysa, Müslümanlar dünya işlerini nasıl halledecekler? Dünya işlerinin sadece akılla, akıllı insanlarla çözülemeyeceği görülmüyor mu?
6. Din elbette bir vicdan işidir ama din sadece bir vicdan işi değildir. Dini vicdanlara haps etmek isteyenleri uyarıyoruz.
7. Dinde ikrah yoktur düsturu gayr-i müslimler içindir. Müslümanların, İslam ahlakını ve ahkamını hayatlarına uygulaması için en uygun ve şefkatli şekilde baskı yapılmasını, nasihat edilmesini uygun görüyor, onların “Ne haliniz varsa görün” denilerek başıboş bırakılmalarını caiz görmüyoruz.
8. Müslüman evliya-i umurun kadın ve kızların tesettüre girmeleri konusunda Kur’ana, Sünnete uygun çalışmalar yapmasını, kadınlara etkili nasihatler etmesini istiyoruz.
9. Bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olmasını, bu Ümmetin teşkilatı bulunmasını, Ümmetin başında, kendisine biat ve itaat edilen râşid bir Halife olmasını istiyoruz.
10. Ümmet işlerinin ehil kimselere danışarak meşveret=danışma ile görülmesini istiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar