Müslümanlar Aldatılıyor Oyalanıyor Afyonlanıyor

Konu: Sünnî Müslüman çoğunluk aldatılıyor, oyalanıyor, Afyonlanıyor. Soru: Bu işi kimler yapıyor?.. Cevap: Sinsi İslam düşmanları ve bazı sözde dostlar. Bu konuda neler yapılıyor ve...

Konu: Sünnî Müslüman çoğunluk aldatılıyor, oyalanıyor, Afyonlanıyor.

Soru: Bu işi kimler yapıyor?.. Cevap: Sinsi İslam düşmanları ve bazı sözde dostlar.

Bu konuda neler yapılıyor ve yapılmıyor?

1. Müslümanlar şu anda bin kadar, birbirinden kopuk hizbe, fırkaya, cemaat, parçaya ayrılmıştır. Hür, haysiyetli ve izzetli bir şekilde yaşamak istiyorlarsa mutlaka, şu veya bu şekilde birleşmeleri gerekmektedir. Düşmanlarımız bunu kesinlikle istemiyor. Sözde dost geçinenler de bu konudan hiç bahs etmiyor, birleşme için çalışmıyor. Çağdaş Türkiye Müslümanlarının gündeminde ittihad, uhuvvet, birleşme maddesi yoktur. Bütün Müslümanların tek bir Ümmet haline gelmesi için var gücümüzle çalışmamız gerekmez mi? Kafirler, münafıklar, İslam düşmanları Ümmetleşmeyi istemiyor, peki bu konu üzerinde durması ve ittihad-ı İslam için çalışması gerekenler niçin çalışmıyor? Müslümanlar bugünkü tefrikayı, bölük pörçüklüğü bitirip nasıl Ümmet olacaklar? Bunu alimlerin, fakihlerin, ziyalıların tartışması, çare ve çözümler bulması gerekmez mi? Zaman zaman içimizden birileri ittihadın, uhuvvetin edebiyatını yapıyor ama ittihadı hayata geçirmek için çaremiz çözümlerimiz plan ve programlarımız yoğun propagandamız, teşebbüslerimiz yok.

2. Din düşmanları, Müslümanların tek bir Ümmet olmasını, bu Ümmetin başında râşid ve âdil bir Halife bulunmasını, mü’minlerin bu zata biat ve itaat etmesini istemiyor. Bu tabiî görülebilir. Lakin bu konuda çalışması, çırpınması, gayret göstermesi gereken birtakım kodaman Müslümanlardan hiç ses çıkmıyor. Bu sessizlik, bu ilgisizlik, bu gayretsizlik son derece vahim değil midir?

3. Mübarek Ramazana pek az vakit kaldı. Kutsal ayın bereketinden yararlanıp hayırlı işler yapmak konusunda hiçbir faaliyetimiz yok. Dinsizler, Ramazanda hayırlı faaliyetler yapmamızı istemiyor; peki bizimkiler niçin bu konuda var güçleriyle çalışmıyor? Yoksa birileri kutsal ayda minareler arasına mahya gerilmesini islamî faaliyet mi sanıyor?

4. Rasgele her Müslüman İslam’a, Ümmete hakkıyla hizmet edemez. Hizmet için, özel yetiştirilmiş, çeşitli ilimlerle cihazlandırılmış, kültürlü vasıflı üstün güçlü elemanlar lazımdır. İslamî kesimin böyle elemanları yetiştirmesi, bunlardan güçlü kadrolar kurması gerekiyor ama böyle bir çalışma da görülmüyor. İmamların bir kısmını maaşla namaz kıldırma memuru haline getirdi. Mihraplara gerçek imamlar geçirmek, minberlere gerçek hatipler çıkartmak için ne gibi ciddî, planlı faaliyetlerimiz vardır?

5. Müslüman kadınlar konusunda ne gibi hizmetlerimiz, faaliyetlerimiz, plan ve programlarımız vardır? Feministlerin, tesettür bezirganlarının tuzaklarına düşmemek için ne gibi tedbirler alıyoruz?

6. Hem düşmanlarımız, hem birtakım sözde dostlarımız Müslümanların dikkatlerini dedikodulara, gevezelik ve zevzekliklere, fantezilere, magazin konularına çekmek istiyor. Ciddî hayatî önemli ana konular kenara itiliyor.

7. On milyonlarca halk İslamı doğru dürüst bilmiyor… Halka ilmihal ve ahlak bilgileri öğretilmiyor… Tashihi-i itikad çalışması yok… Beş vakit namaz konusunda genel bir seferberlik yok…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar