Edirnede Şehitler Mezarlığının Tahribi

BUNDAN kırk elli sene önce Almanya’dan Fransa’ya şu anlatacağım iş için vazifeliler, uzmanlar gelmişti: İkinci dünya savaşının sonlarında Fransa’da büyük sayıda Alman askeri...

BUNDAN kırk elli sene önce Almanya’dan Fransa’ya şu anlatacağım iş için vazifeliler, uzmanlar gelmişti: İkinci dünya savaşının sonlarında Fransa’da büyük sayıda Alman askeri ölmüş, bunların her birine kabir yapılamamış, harbin hercümerci ve ateşi içinde alelacele çukurlara doldurulup topluca gömülmüştü. Gelen heyetler çukurları açmışlar, iskeletleri incelemişler, eski kayıtlara vesikalık fotoğraflara bakarak, ilmî usullerle kimlere ait olduklarını bulmuşlar ve onlara kabirler, askerî mezarlıklar yapmışlardı. Bu, hiç de kolay bir iş değildi. Ama ilmin fennin sabrın ışığında bunu becermişler ve başarmışlardı.
Edirne’de askerî hastahane şehitliğinin yıllar önce tarla olarak kiraya verilmesi, kabir taşlarının kaldırılıp atılması, bir kısmının başka yere taşınması, mezarların düzlenmesi, şehid kemiklerinin etrafa saçılmasıyla ilgili haberi okuyunca devletimiz, ülkemiz, halkımız adına çok üzüldüm, çok utandım, çok hayıflandım.

İstanbul’da Haydarpaşa tren istasyonu civarında İngiliz mezarlığı var. Orası Lozan andlaşmasına göre İngiliz toprağıdır ve titizlikle korunmaktadır.

Çanakkale’deki İngiliz mezarlıkları da bakımlıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar