Kendine Zulm Etmek

İNSAN en çok kime zulm eder? Kendine!.. Nasıl zulm eder? Anlatayım:1. Acıkmadan sofraya oturmak, doyduktan sonra yemeye devam etmek, kendine zulümdür. Böyle yapmak insanın sağlığını bozar, ileride hasta eder, bu ise bir...

İNSAN en çok kime zulm eder? Kendine!.. Nasıl zulm eder? Anlatayım:
1. Acıkmadan sofraya oturmak, doyduktan sonra yemeye devam etmek, kendine zulümdür. Böyle yapmak insanın sağlığını bozar, ileride hasta eder, bu ise bir zulümdür. Bir de, günah olan israf etmek var.

2. Devamlı olarak bembeyaz ekmek yemek de kendine zulümdür. Çünkü beyaz ekmek sağlığı dinamitler. Devamlı beyaz ekmek yemek uzun vadeli intihardır.

3. Haram gelir elde etmek, bu gelirlerle zengin olmak, haram yemek de büyük zulümdür. Çünkü kişiyi Cehenneme götürür. İnsan kendini Cehenneme attırırsa bu onun kendine yaptığı çok büyük bir zulüm olmaz mı?

4. Kâfirin ve münafığın asıl zulmü kendisinedir.

5. Rüşvet alan öncelikle kendisine zulm etmiş olur.

6. Hem Müslüman olup hem de namaz kılmamak kendine zulümdür.

7. Çocuklarına ilmihalini öğret(tir)meyen, onları dindar yetiştirmeyen anne babalar hem onlara, hem kendilerine zulm ediyor, çünkü bunun hesabını verecekler, cezasını çekeceklerdir. Dindar yetiştirilmeye çocukları da çok zarar görecektir.

8. Günah olan bir işi işlemek, kendine zulümdür.

9. Yalan söyleyen, israf eden, fitne ve fesat çıkartan, emanetlere hıyanet eden, verdiği sözden dönen, Müslümanları aldatan, yeryüzünde fitne ve fesat çıkartan kimseler kendilerine hıyanet ve zulm etmiş olduklarını iyi bilmelidir.

10. İsraf edenler hem kendilerine, hem topluma zulm etmiş olur.

11. Gıybet etmek, nemmamlık=laf taşımak, iftira etmek kendine zulü

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar