Coşkuyla anıyoruz Atam!.

Gazeteler simsiyah başlıklarla çıkardı. Bütün eğlence yerleri kapanırdı. İnsanlar, hele de Atatürk'ü hiç yaşamamış bizim gibi kuşaklar, zoraki matem görünüşüne sokulurduk, her...

Gazeteler simsiyah başlıklarla çıkardı. Bütün eğlence yerleri kapanırdı. İnsanlar, hele de Atatürk'ü hiç yaşamamış bizim gibi kuşaklar, zoraki matem görünüşüne sokulurduk, her yıl 10 Kasım'da..
Ne o?. Atatürk'ü anıyorduk..
"Hasta Adam'dan, Çağdaş Cumhuriyet çıkaran, Orta Doğu'nun en saygın, en güçlü devletini kuran adam böyle mi anılmalı" derdim, daha ilkokul öğrencisi iken.. Herkes derdi aslında ama, kimse yüksek sesle söylemezdi nedense..
Sonra büyüdük.. Mülkiye'yi bitirdik.
Askerliğimizi yaptık.
Cüneyt Ağbi'nin (Koryürek) Türkiye'de ilk PR ajasında, adını ilk defa duyduğum PR Müdürü olarak işe başladım.
Cüneyt Ağabey, Fresno Üniversitesi'nde, Reklam, Halkla İlişkiler (PR o işte/ Public Relations) ve Pazarlama okumuş gelmiş kurmuştu Ankara'da Delta'yı. İlk gün önüme sekiz cilt İngilizce kitap koydu. "Bunlar okunacak" diye.. Dört yıllık PR eğitimini bir haftada yapıp, kolları sıvadım.
Lufthansa, Good Year, Northern Electric gibi dev uluslararasu şirketler müşterimizdi.
Yerli kurumlar henüz PR'ın farkında değillerdi.
Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'dı ve Allahın günü halk arasında Cevdet Sunay fıkraları anlatılırdı. Halkla ilişkileri pek iyi değildi yani..
Oğul Sunay, Atilla, Cüneyt Ağbinin galiba asker arkadaşıydı. "Babanla konuş, onun PR'ını gönüllü yapalım" dedi, ona. Ufak ufak başladık..
Aklıma 10 Kasımlar geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.123 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 276 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 607 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 358 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar