Ulus’taki Atatürk Heykeli’ne bakarken..

Gördüğüm fotoğraflar beni şaşırtmadı ama, kanımı dondurdu.. Hala öyle mi bilmem ama, benim zamanımda ilkokul kitaplarında, kapaklarında görerek ezberlediğimiz, Ankara'ya ilk yolumuz...

Gördüğüm fotoğraflar beni şaşırtmadı ama, kanımı dondurdu.. 
Hala öyle mi bilmem ama, benim zamanımda ilkokul kitaplarında, kapaklarında görerek ezberlediğimiz, Ankara'ya ilk yolumuz düştüğünde koşarak görmeye gittiğimiz bir Atatürk Heykeli vardı, Ulus meydanında.. Atatürk'ün en güzel heykelidir.. 
1927 yılından beri orada durur. 
Fotoğrafa baktım.. Güvercin pisliğinden rengini kaybetmişi de geçmiş.. Atatürk'ün en eski, en güzel, en anlamlı heykelini alenen, resmen bok götürüyor.. Evet bok.. B. O. K!.. 
Resmi basan Korkusuz gazetesi yanına bir fotoğraf daha koymuş.. O heykele yürüyüş mesafesinde, bir kaç yüz metre aşağıda Gençlik Parkı girişinde Nazarbayev heykeli.. Pırıl pırıl!.. 
Demek Ankara'da heykelleri temizlemekle görevli kişiler, sorumlular var.. 
O zaman niye minnacık, unutulmuş, geri kalmış bir köyden yepyeni Cumhuriyetin yepyeni başkentini, Ankara'yı yaratan Atatürk'ün heykeli, her gün, hatta günde 3 defa temizlenmiyor?. 
Kime soracağız?. 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mi?. 
Ankara'ya ilk başkan seçildiğinde, şehirlerin insanlar için olduğunu unutmuştu yıllar önce ve işe Atatürk Bulvarı'nı köstebek yuvası gibi delik deşik ederek başlamıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 275 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 604 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar