Kürdistan; İslam (EYYUBİ) Cumhuriyeti mi, 2. İsrail mi, olacak?

Bugüne kadar neden bağımsız bir Kürt devleti kurulmadı? 1. Dünya savaşının sonunda (İngiltere, Fransa,…) neden bir Kürt devletinin kurulmasına müsaade etmediler? Bunun en temel nedeni, Kürt(lerin) devletinin...

Bugüne kadar neden bağımsız bir Kürt devleti kurulmadı? 1. Dünya savaşının sonunda (İngiltere, Fransa,…) neden bir Kürt devletinin kurulmasına müsaade etmediler? Bunun en temel nedeni, Kürt(lerin) devletinin Türkiye ile birleşme korkusudur. Başka nedenler, basit birer ayrıntıdır sadece. Emperyalistlerin bir Kürt devletini kurmamalarının en temel ve gerçek sebebi budur. Bugün de korkuları budur. Türk ve Kürt, tarih boyunca hep tek millet oldu, tek millet olarak da kalmaya devam edecektir. Tek milleti iki millet olarak bölmeyi  asla ve asla başaramayacaklar. Bir diğer önemli neden, petroldür. Şimdi neden kurmaya çalışıyorlar? Yine petrolü daha kolay sömürmek ve Türk-Kürt birliğini (Türk-Kürt savaşı çıkararak) engellemek için. Diplomatik bir dille karşı çıkıyor görünüyorlar. Perde gerisinden ise, süreci kendi lehlerine çevirmek için mücadele ediyorlar.

***

Gönül isterdi ki; ne Irak bölünsün, ne Suriye bölünsün, ne de bu kadar büyük acılar yaşansın. Bütün halklar (Türk, Kürt, Arap, Fars,…) ümmet çatısı altında; kardeşçe, hür, eşit, ve ADİL bir şekilde birlikte yaşasın. Fakat, realiteyi kabul ederek hareket etmek zorundayız.

 

Plan; 4 Kürt devletini (Türkiye, İran, Irak, Suriye) bölüp, bir Kürdistan kurmaktır. Bu, bütün halkları birbirine düşman yapabilecek ve Kürtleri de perişan edebilecek bir gelecek potansiyeli taşımaktadır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.304 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.694 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar