Filistin için sivil itaatsizlik teklifi

Mescid-i Aksa’da yaşananlar İslâm âleminin ve dünyanın gündemini meşgul ederken, Yahudi asıllı bir profesörün yıllar önce yaptığı bir konuşma sanal âlemde binlerce defa izlendi ve...

Mescid-i Aksa’da yaşananlar İslâm âleminin ve dünyanın gündemini meşgul ederken, Yahudi asıllı bir profesörün yıllar önce yaptığı bir konuşma sanal âlemde binlerce defa izlendi ve paylaşıldı.
Bu profesör 1953 doğumlu siyaset bilimci ve araştırmacı Prof. Dr. Norman Finkelstein’den başkası değildi. 

Annesi ve babası Hitler döneminde öldürülen Prof. Dr. Norman Finkelstein, verdiği bir konferansta İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulme karşı çıkmış ve itiraz seslerini yükselten İsrailli öğrencilere “Eğer sende vicdan olsa Filistinliler için ağlıyor olurdun” diye cevap vermişti. (video 2014’de paylaşılmış ve youtube.com’da görülebilir.)

Prof. Dr. Norman Finkelstein, özellikle Yahudilerle ilgili meselelerde ve İsrail–Filistin çatışmasında uzman kabul ediliyor. Kendisi Yahudi olmasına rağmen İsrail–Filistin meselesinde mazlûm Filistin’den yana bir tavır sergiliyor ve İsrail’in savaş suçu işlediğini yüksek sesle dile getiriyor. Bu sebeple ABD’deki İsrail Lobisi tarafından çalıştığı üniversitelerden attırılmış ve İsrail’e girişi de yasaklanmış durumda. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar