Kadınların çilesi

Kadınlara her türlü kötülüğü yapan anlayışın onlara yılın bir gününü hediye edip “Dünya Kadınlar Günü” ilân etmesi çelişki değil mi? “Dünya...

Kadınlara her türlü kötülüğü yapan anlayışın onlara yılın bir gününü hediye edip “Dünya Kadınlar Günü” ilân etmesi çelişki değil mi? “Dünya Kadınlar Günü” ya da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilmiş uluslar arası bir gündür.
Ülkemizde de bu gün vesile edilerek kadınların problemleri gündeme taşınır. Ancak gündeme taşınan problemlerin gerçek dertler olup olmadığı ayrıca tartışma konusudur. Dünkü (8 Mart 2017) gazetelere bakıldığında kadın hakları ya da kadınlarla ilgili meselelerin sadece “Ne kadar kadın çalışıyor, ne kadar kadın yönetici, ne kadar kadın milletvekili, ne kadar kadın bakanlık yaptı” gibi sorular eşliğinde tartışıldığı görülüyor.

Acaba kadınların asıl sıkıntısı çalışmak ya da çalıştığı yerlerde yönetici olup olamamak mıdır? Milletvekillerinin yarıdan fazlası kadın olsa, kadınların dertleri sona ermiş olur mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar