Kopenhag kriterleri hatırlatması

Amerika Birleşik Devletleri’ne yeni bir başkan seçilince dünya siyasetince ciddî değişiklikler oldu ya da olma ihtimali ortaya çıktı. ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, Rusya’ya kısmen dost...

Amerika Birleşik Devletleri’ne yeni bir başkan seçilince dünya siyasetince ciddî değişiklikler oldu ya da olma ihtimali ortaya çıktı. ABD’nin yeni başkanı Donald Trump, Rusya’ya kısmen dost görünürken, Avrupa Birliği’ni eleştiren sözler sarf ediyor.
Tabiî ki her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır ve ABD Başkanı da bunu ortaya koyuyor. Bu noktada ilk itiraz hakkı Amerika’da yaşayanlardır ve onlar da zaten görüşlerini, itirazlarını ‘başkan’larına ifade ediyorlar.

Avrupa Birliği de ciddî tartışmalara konu ediliyor. İngiltere’nin birlikten ayrılma kararı alması ve başka bazı gelişmeler “AB dağılıyor mu?” sorusunu da gündeme taşıyor.

Bu tartışmalar sonrası AB yöneticilerinin ortaya koyduğu tavır da dikkat çekici.

İspanya’yı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı, İtalyan siyasetçi, hukukçu Anotino Tajani, Avrupa’nın ABD’den çok farklı olduğunu belirterek, “Biz Müslümanlarla konuşmamazlık yapamayız” demiş. (AA, 10 Şubat 2017)

Madrid’deki AP binasında basın toplantısı düzenleyen AP Başkanı, İtalyan siyasetçi Anotino Tajani, “Trump bir arabulucudur ve arabulucu olmak kurumlar arasında olmak demektir. ABD bizim dostumuzdur. Ve herkes bir dostu eleştirebilir, hatta ona karşı sert de olunabilir. Dost dosttur, şef değil. Biz kimsenin altında olamayız” ifadelerini kullanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar