İslâm korkusundan İslâm sevgisine

Dünyadaki gelişmeler insanları İslâm’dan korkutmak için tuzak kuranların pişman olacağını gösteriyor. Amerika ve Kanada’daki gelişmeler başka nasıl yorumlanabilir? Uluslar arası ifsat şebekeleri...

Dünyadaki gelişmeler insanları İslâm’dan korkutmak için tuzak kuranların pişman olacağını gösteriyor. Amerika ve Kanada’daki gelişmeler başka nasıl yorumlanabilir?

Uluslar arası ifsat şebekeleri çeşitli bahaneler üreterek insanları İslâm’dan uzak tutmaya çalıştıkça tam aksi gelişmeler yaşanıyor. En dikkat çekici gelişmelerden biri 11 Eylül 2001’deki “İkiz Kule Saldırısı” sonrası yaşanmıştı. Dönemin ABD Başkanı George Bush “Ya bizdensiniz ya da düşmandan” diyerek Müslümanları düşman ilân etmişti. Bunu yaparken hedefi, Amerika’daki insanların İslâm’a teslim olmasını yani Müslüman olmalarını engellemekti. Şükürler olsun ki tam aksi gelişmeler yaşandı ve Amerika’daki insanlar İslâm’ı daha fazla merak etti. Merak ettikçe araştırdı ve Müslüman olanların sayısı daha da arttı.

Amerika’da yeni başkan “Donald Trump süreci” başlayınca yeniden İslâm korkusu yayılmaya çalışıldı. Trump ilk adım olarak 7 İslâm ülkesi pasaportu taşıyanlara ABD’ye giriş yasağı koydu. Tartışmalar alevlendi ve mahkeme kararlarıyla bu yasak askıya alındı. Bundan sonra yeniden yasak konulsa bile netice değişmez: İslâm korkusu yaymak için yola çıkanlar pişman oldu ve olacak. Çünkü Trump ve ona destek olanlara en büyük tepkiyi en başta Müslüman olmayanlar gösteriyor. Amerika şehirlerinde yüz binlerce insanın katıldığı yürüyüşler bunun deli değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar