Duâlı gençler

Geçen yıl Dıyarbakır’da düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” programları çerçevesinde bilgi yarışmasında dereceye girdikleri için 40 öğrenci umreye gönderilmiş.Öğrencilerin...

Geçen yıl Dıyarbakır’da düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” programları çerçevesinde bilgi yarışmasında dereceye girdikleri için 40 öğrenci umreye gönderilmiş.
Öğrencilerin umreye gönderilmesi onlar için olduğu kadar aileleri için de büyük bir ödül. Bu vesile ile ‘umre ödülleri’nin Türkiye genelinde artmasını ve öğrencilerin ve gençlerin mükaddes mekânlara gitmesinin teşvik edilmesi gerektiğini hatırlayalım ve tekrarlayalım.

Diyarbakır’da düzenlenen uğurlama töreni esnasında konuşan öğrencilerin umrede, Mekke’de ve Medine’de; terörün bitmesi için duâ edeceklerini açıklamaları da çok yerinde ve isabetli bir açıklama olmuş. Bu vesileyle ödül kazanan gençlerimizi, öğrencilerimizi bir defa daha tebrik ediyoruz.

Umreye gidenlerden ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Muhammed Emir Buğday, akrabalarının kendisinden özel dua istediklerini belirterek çok heyecanlı olduğunu ifade etmiş. Lise öğrencilerinden Tuba Çetinkaya da “Filistin’deki, Gazze’deki, Halep’teki, Suriye’deki mazlumlar için yetimler için ve terör olaylarının bitmesi için duâ edeceğim” demiş. Kur’ân kursu öğrencisi Furkan Ekin ise umrede savaşların olmaması, çocukların ölmemesi ve ve Halep’teki çocuklar için dua edeceğini hatırlatmış. Öğrencilerden Muhammed Nur Kalaman, ise şöyle demiş: “Televizyonda gördüm oraları Allah nasip etti şimdi oraya gidiyoruz. Bangladeş, Suriye, Filistin’deki Müslümanların eziyet görmesi bizi üzüyor. Suriye’deki kardeşlerimiz için, Myanmar’da canlı canlı yakılan kardeşlerimiz için duâ edeceğim. Biz Müslüman olmamız sebebiyle diğer kardeşlerimizi düşünmemiz gerekiyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar