AB projesinin başarısı kimin elinde?

Kabul etmek lâzım ki Türkiye'nin Avrupa Birliği müzâkereleri yolu çok inişli ve çıkışlı oldu.Üyeliğe bir adım daha yaklaştık diye düşünürken bir rüzgâr esti ve belki de...

Kabul etmek lâzım ki Türkiye'nin Avrupa Birliği müzâkereleri yolu çok inişli ve çıkışlı oldu.
Üyeliğe bir adım daha yaklaştık diye düşünürken bir rüzgâr esti ve belki de bin adım geri düştük. Sonra yeniden yolculuk başladı ve bu defa başka mâniler ortaya çıktı.

Pek çok hâdise gibi, yaşanan son ekonomik ve siyasî tartışmalar da gösterdi ki Avrupa Birliği üyeliği Türkiye'nin menfaatinedir. Elbette belli noktalarda zararlar da olabilir, ama üyelik, umumî anlamda millet menfaatinedir. Bununla birlikte ülkemizin AB üyesi olmasında Avrupa'nın da menfaati vardır. İki tarafın da kazanacağı bir yolculuktan, bir anlaşmadan ve bir üyelikten söz ediliyor. İdarecilerimizin zaman zaman sarfettiği gibi: Sen de kazan, ben de kazanayım.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğinin her iki taraf için de doğru olduğunu belirterek, "Bu proje başarılı olmalıdır. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, ancak hepimizin bu kadim kıt'anın geleceği için söyleyecek sözümüz, sağlayacak katkımız var" demiş: (AA, 11 Ocak 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar