Yanlış anlayış, yanlış yol

Sadece İslâm âlemi değil, dünyanın diğer ülkeleri de ‘fıtrat dini İslâm’ı anlamamış olmasının faturasını ödüyor. İslâm ülkeleri, İslâmı doğru...

Sadece İslâm âlemi değil, dünyanın diğer ülkeleri de ‘fıtrat dini İslâm’ı anlamamış olmasının faturasını ödüyor.

İslâm ülkeleri, İslâmı doğru temsil edip güzel örnek olamadıkları için çeşitli ithamlara maruz kalırken, diğer ülkeler de yersiz korkulara ve endişeye kapılıyorlar. Neticede iki taraf da kaybediyor.

Her fırsatta ifade etmeye çalışıldığı üzere ‘barış dini İslâm’ı; terörle, kavgayla, kanla, silâhla birlikte hatırlamak ve hatırlatmak İslâma yapılan en büyük kötülüklerden biridir. İslâmı bilmeyen topluluklarda böyle bir kanaatin hakim olduğu da bir gerçek. Başlı başına bir ‘cinayet’ olan bu anlayışa sebep olanlardan biri de din/İslâm adına hareket ettiklerini iddia eden ‘cahil’lerdir. İslâmın, başkalarına zorla kabul ettirilemeyeceğini bilmeyen kişi, isterse ‘hafız’ olsun; özünde cahil sayılır. 

“Bağdat/Basra harap olduktan sonra” anlamında ibretlik bir açıklama ile karşı karşıyayız. 2002 yılında Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen bir saldırıda 202 kişinin ölümüne sebep olanlardan Ali Imron, ‘kendisi gibi düşünen’ gençlerin yanlış yolda olduğunu ifade etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar