Kazanmak ve kaybetmek dâvâsı

Her ülkenin olduğu gibi Türkiye’nin de yüzlerce, belki de binlerce derdi, problemi vardır.Siyasetçiler, bulundukları ülkelerin, şehirlerin, cemiyetlerin dertlerine çare aramak ve bulmakla vazifelidir. Bu vazifeyi hakkıyla yapan olur...

Her ülkenin olduğu gibi Türkiye’nin de yüzlerce, belki de binlerce derdi, problemi vardır.
Siyasetçiler, bulundukları ülkelerin, şehirlerin, cemiyetlerin dertlerine çare aramak ve bulmakla vazifelidir. Bu vazifeyi hakkıyla yapan olur, yapamayan olur. Millet, yapamayanı gönderir, yapabileceğini düşündüğü siyasetçileri getirir. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde sistem bu şekilde ayakta durur.

Tabii ki her şeyi “olduğu gibi vasfetmek” de önemli bir kaidedir. Bir şeye gereğinden fazla önem vermek, telafisi zor mahzurlara yol açar. “Bir mıh bir nal, bir nal at, bir at bir komutan, bir komutan bir vatan kurtarır” tesbiti genel kabul görmüş olsa da, sebeplere gereğinden fazla ehemmiyet vermek fayda değil zarar getirir.

Günümüzde ve geçmişte, bazı mütedeyyin insanlar da ‘sebep’lere çok fazla kıymet vermiş ve sonunda zarar etmiştir. “İyi”likleri sadece bir ‘kişi’den beklemek, sebeplerin üstündeki ‘El’i unutmak anlamına gelir ki, bu fıkhen de çok yanlıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar