Terörün oy avcıları

Birileri, “Algı operasyonu da algı operasyonu” diye bas bas bağırıyor ya… Bakın, o “algı operasyonu” denilen şey nasıl yapılıyor, görün…  Sanki, onlarca illüzyonist el ele vermiş...

Birileri, “Algı operasyonu da algı operasyonu” diye bas bas bağırıyor ya… Bakın, o “algı operasyonu” denilen şey nasıl yapılıyor, görün… 

Sanki, onlarca illüzyonist el ele vermiş, bir proje hazırlamış! 7 Haziran seçimi öncesi ortaya konan görüntüden, HDP’den, Selahattin Demirtaş’tan, Türkiye Partisi iddialarından söz ediyorum. 
Biliyorsunuz, Cemil Bayık, KCK’nın Eş Başkanlığını yürütüyor. Bir başka ifade ile PKK’nın başındaki isim. Kandil’de yaşıyor; PKK’lıların Türk güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırılarını yönetip yönlendiriyor. 
PKK’lılara “gerilla” diyor, Türk askerini düşman kuvvet olarak görüyor! Her fırsatta silahlı mücadeleyi savunuyor. 
Saklamıyor, gizlemiyor, yaptığı açıklamalarda amacını açıkça ortaya koyuyor. Bakın ne diyor: 
-Kürtlerin özgürlüğü sağlanmadıkça, gerillanın direnişi bırakması kabul edilmez. 
Ve devam ediyor: 
-Gerillanın silah bırakacağını sanan hayal görüyor. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun. Kimse bu tür hayalci şeyleri dillendirmesin. 
Adamın söyledikleri ortada. Ne düşündüğü, amacının ve hedefinin ne olduğu belli. Bölücü ve ayrılıkçı. 
İşte bu Cemil Bayık, son günlerde HDP’nin en büyük ve etkili propagandistlerinden. Ama Batı’daki HDP sevdalıları gibi illüzyon oyunları içine girmiyor. Onlar gibi HDP’yi olduğundan farklı göstermeye çalışmıyor. Cemil Bayık oldukça açık konuşuyor: 
-HDP’yi başarıya taşıyın. HDP’nin barajı geçmesi çok önemli. Bu yürütülen seçim çalışmaları, Kürdistan özgürlük hareketinin netice alabilmesi için önemlidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar