Topal ördek

Sevgili okurlarım, son söyleyeceğimi şimdi ilk cümlede söylüyorum.Pazar günkü oylama iktidar, Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli açısından yenilgi olmuş, onları hüsrana uğratmıştır.14...

Sevgili okurlarım, son söyleyeceğimi şimdi ilk cümlede söylüyorum.
Pazar günkü oylama iktidar, Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli açısından yenilgi olmuş, onları hüsrana uğratmıştır.
14 Nisan 2017 tarihli yazımda özetle şöyle demiştim:
“Böylesine eşit olmayan koşullarda, milletin beyninin böylesine propaganda yöntemleriyle yıkandığı bir ortamda normalde şöyle bir sonuç gerekir:
Evet yüzde 80 hayır yüzde 20.
Oysa durum öyle değil. Hayır oylarının daha yüksek olduğu görülüyor ve bu durum iktidarda inanılmaz bir panik ve korkuya neden oluyor.
Bu korkuyu özellikle Erdoğan, Binali Yıldırım ve onların destekçisi Devlet Bahçeli yaşıyor.
Varsayalım Pazar günü sandıktan yüzde 60 evet, yüzde 40 hayır oyu çıktı ve bir hilkat garibesi olan bu yeni anayasa kabul edildi.
Böyle bir sonuç bu üçlünün zaferi değil, açıkça yenilgisi olacaktır.
Sen devletin ve milletin bütün parasını, kamu kurumlarıyla birlikte personelini, camileri, yandaş medyayı, yandaş kuruluşlar ve akla gelen her şeyi bütün gücünle kampanyada kullanacaksın, sonsuz paralar harcayacaksın, topluma her türlü baskıyı yapıp korkutacaksın, evet demeyenleri terörist olmakla suçlayacaksın ve sonuçta (yine varsayalım) yüzde 60 evet oyu alacaksın!
Evet, böyle bir durum iktidar açısından kesin bir yenilgi olacaktır.”

*  *  *

Biz yüzde 60 evet' i bile yenilgi nedeni olarak görürken, sandıktan çıka çıka yüzde 51.4 çıktı!
Pazar gecesi sonuç belli olduktan sonra gerek dünya liderimizin, gerekse onun başbakanının yüzünden düşen bin parçaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar