Nerede şu bizim “akiller”

Sevgili okuyucularım, yakın zamana kadar AKP iktidarının kafasında çok önemli ve çarpıcı bir keşif (!) vardı:PKK ile her konuda uzlaşmaya varılacak, Apo ilk fırsatta tahliye edilecek ve terör...

Sevgili okuyucularım, yakın zamana kadar AKP iktidarının kafasında çok önemli ve çarpıcı bir keşif (!) vardı:
PKK ile her konuda uzlaşmaya varılacak, Apo ilk fırsatta tahliye edilecek ve terör tümüyle bitirilecekti!
Bu cingözce fikrin ilk önemli uygulamasına Nisan 2013’te başlandı…
Türkiye’nin dört bir yerinden 63 adet kelle toplandı, ikna edildi ve bunlardan bir “Akil (akıllı-her şeyi bilen) insanlar komisyonu”oluşturuldu.
Bunlar Tayyip ve AKP’ye yakın kimseler arasından özenle seçildi.
Kelleler kendi içlerinde her biri dokuz kişiden oluşan yedi ayrı grup oluşturdu… Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu gibi…
Seçkin yandaşlar ekibi Tayyip’in başkanlığında Dolmabahçe Sarayı’nda çeşitli toplantılar yaptı, kendilerine talimatlar verildi.
Bu yedi gruba mensup 63 kişi bütün Türkiye’yi gezecek, hükümetin görüşlerini ahaliye ve PKK’ya anlatacak ve barış süreci böyle başlatılacaktı!
Sonra sıra Apo’nun tahliye edilmesine gelecekti!

* * *

“Akiller” listesinde hangi yandaşlara yer verilmişti, önce onu bir kez daha (özetle) anımsayalım:
Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kadir İnanır, Muhsin Kızılkaya, Hüseyin Yayman, Abdurrahman Dilipak, İzzettin Doğan, Tarhan Erdem, Fehmi Koru, Kezban Hatemi, Murat Belge, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan, Ahmet Taşgetiren, Doğu Ergil, Mustafa Kumlu, Mithat Sancar, Ali Bayramoğlu, Ahmet Gündoğdu, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Yıldıray Oğur, Bendevi Palandöken vesaire!
Listede yer alan isimlerin tamamı böyle saçma sapan bir konuda AKP’ye hizmet vermeyi içine sindirmiş olan yandaşlardan oluşuyordu.
Çoğunun iktidardan bir çıkarı, ya da beklentisi vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar