Peki seni kim kandırdı Bab-ı ali eziği

Hürriyet’te benim dışımda kimsenin okumadığı bir yazar var. Adı Mehmet Yakup Yılmaz. Ha, bir de Hürriyet’in talihsiz editörü kimse o okuyor. O editör arkadaşın yaşadığı...

Hürriyet’te benim dışımda kimsenin okumadığı bir yazar var. Adı Mehmet Yakup Yılmaz. Ha, bir de Hürriyet’in talihsiz editörü kimse o okuyor. O editör arkadaşın yaşadığı sıkıntıyı görünce içim cız ediyor. Bu kişi köşesinden FETÖ’yle mücadele edenleri hedef alıyor. Onları itibarsız kılmak için elinden geleni yapıyor. Kendi itibarı olmadığı için dedikleri etki etmiyor ama mide bulandırıyor. 13 Temmuz’da köşesinde “Kandırılanların Tam Listesi” diye bir yazı yazdı. AK Partili siyasetçilerin “FETÖ sizi nasıl kandırdı" diye geçmiş konuşmalarını yazdı. Ben de şöyle bir arşiv taraması yapayım dedim. Bir de ne göreyim. Meğer bu Mehmet Yılmaz da geçmişte FETÖ’yü nasıl da övmüş. Hem de FETÖ’cü firari Eyüp Can’ın kitabında.
Aydın Doğan’ın Radikal gazetesini yöneten FETÖ’cü Eyüp Can ilk baskısı 1996’da Milliyet yayınlarından basılan, ikinci baskısı ise 1998’de Aydın Doğan’ın Doğan Kitap’ı tarafından basılan bir kitabı var. Adı “Fethullah Gülen Hocaefendi ile Ufuk Turu.” Kitabın 161. sayfasıyla 164. sayfası arası ne göreyim. O zamanlar Posta Genel Yayın Yönetmeni olan Mehmet Yakup Yılmaz tam üç sayfa terörist başı Fethullah Gülen’i övmüş. 162. sayfada aynen şunları demiş:
“Fethullah Gülen hakkında itiraf etmelim ki çok fazla bir bilgim yoktu. Kulaktan dolma şeyler dışında. Sadece Zaman’ı izlediğim için ‘çizgisi’ hakkında genel bir fikir sahibiydim. Bu sebeple yazı dizisinden önceki düşüncelerimin bir değeri yok. Ancak yazı dizisini okuduktan sonra görüşlerimde bir netleşme oldu. İlk izlenimim Fethullah Gülen’in Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan bir bölümüyle ilgili olarak olumlu roller oynayabileceğidir. Bir tek yazı dizisini okuyarak çok kesin bir kanaate varmak da zaten Fethullah Gülen’in hem felsefi derinliğine hem de misyonuna haksızlık olur kanaatindeyim. Bundan sonra ilk işim Fethullah Gülen ile ilgili daha ayrıntılı bir çalışma yapmak olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.240 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 24 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.647 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar