Akın Atalay ve Kadri Gürsel gerçeği

Kadri Gürsel'in 1 Temmuz 2016'da Cumhuriyet'te "IŞİD Daha Ne Yapsın?" başlıklı bir yazı yazdı. Yazıdan bazı bölümleri dikkatinize sunuyorum:"Bu cihatçılar İstanbul üzerinden Suriye’ye aktıkça...

Kadri Gürsel'in 1 Temmuz 2016'da Cumhuriyet'te "IŞİD Daha Ne Yapsın?" başlıklı bir yazı yazdı. Yazıdan bazı bölümleri dikkatinize sunuyorum:
"Bu cihatçılar İstanbul üzerinden Suriye’ye aktıkça orada güçlenip örgütlenecekler... Silah, mühimmat ve bilumum lojistik destek bunlara Türkiye üzerinden aktarılacak. Türkiye, radikal İslamcı silahlı örgütlerin geri üssü olacak. Türkiye’de serbestçe propaganda yapacaklar, savaşçı devşirip Suriye’ye yollayacaklar. Bu iki-üç haftada radikalleştirilen İslamcı sergerdeler orada kafa kesecekler, sivilleri katledecekler ve birer ölüm makinesine dönüşecekler.
İşte bu politikaların neticesinde, 'Irak’taki El Kaide' ile Suriye’deki El Kaide eğilimli yabancı cihatçılar 2013’te birleşip Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) oluşturdular.
Ardından, IŞİD’in içindeki uluslararası cihatçıların bir kısmı aynı transit merkezini, yani İstanbul havaalanlarını kullanıp geldikleri ülkelere geri döndüler. Transit merkezleri IŞİD’in bu kez Afrika’nın Sahel bölgesinde, Libya’da, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda, Fransa ve Belçika’da, Afganistan’da örgütlenip uluslararasılaşmasına hizmet etti. Cihatçı terörist transit merkezleri iki yönlü çalıştı.
'Türkiye’nin gururu' ulusal hava yoluna hizmet veren havaalanları, aynı anda Türkiye’nin derin utancı uluslararası cihatçı teröristlerin de transit merkezi olursa... Bu iki paralel hat, bir gün birbirine değmeyecek ve kısa devre yapmayacak mıydı?"
***
Türk devleti ve Erdoğan DEAŞ'a yardım ediyor iddiasında Kadri Gürsel. Delil ne? Hiç. FETÖ'cü polis ve askerlerin dedikleri. Hepsi bu. Yanına biraz da ABD ve Batı basınında çıkan saçmalıklar eklenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar