“Atatürk’ü seversiniz sevmezsiniz” diyemezsiniz

CANIMI SIKAN ŞEYLER “ATATÜRK'Ü SEVERSİNİZ SEVMEZSİNİZ” DİYEMEZSİNİZ Son dönemlerdeki iklimin de etkisiyle artan Atatürk düşmanlığı toplumda ciddi tepkiler yaratırken iktidar kanadının...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

“ATATÜRK'Ü SEVERSİNİZ SEVMEZSİNİZ” DİYEMEZSİNİZ

Son dönemlerdeki iklimin de etkisiyle artan Atatürk düşmanlığı toplumda ciddi tepkiler yaratırken iktidar kanadının güya Atatürk'e sahip çıkan açıklamalarını ilgi ve ibretle izliyorum.
Dün de yazmıştım. Dört gün sessiz kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı sonunda konuştu ama ne dedi? “Eleştirmek başka ama işe eşleri kardeşleri karıştıramazsınız.”
Atatürk'e sahip çıkmak, onun değerini söylemek yok, “eleştir ama eşlere annelere girme.”
Başbakan biraz daha vicdanlı olmalı ki hiç olmazsa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olduğunu hatırlatıyor Atatürk'ün.
Yandaş medyadaki yazarlar, ekranlarda boy gösteren ne olduklarını bilmediğimiz akademisyenler ise Atatürk'e asla sahip çıkmadan sadece “bu kadarı olmaz” diyerek güya yasak savıyorlar.
Çoğu konuya “Atatürk'ü seversiniz sevmezsiniz o başka, ama hakaret edemezsiniz” cümlesiyle giriş yapıyor.
Herbirinin Atatürk'ü hiç sevmediğini, daha doğrusu O'nun Türkiye'nin önündeki demokrasiye, hukuka, insan haklarına giden kapıyı açtığı için düşman olduğunu elbette biliyoruz.
Ama bu düşmanlıklarını korktukları için açıktan açığa söyleyemiyorlar, böyle dolambaçlı yollarla kendilerini kurtarıyorlar.
Şunu herkes bilmeli.
“Kimse Atatürk'ü seversiniz, sevmezsiniz” diyemez.
Bu cümleyi kuran herkesin demokrasiden, hukuktan, insan haklarından, medeni olmaktan, ahlaklı, vicdanlı, namuslu olmaktan hiç nasibini almadığını bilmeliyiz.
Sorun Atatürk'ü sevmek sevmemek değildir.
Atatürk ve arkadaşları bundan 100 yıl önce canlarını ortaya koyarak dünya emperyalizmine bayrak açmışlar, bu emperyalist güçler tarafından yok edilen bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratmışlardır.
Eğer bugün karşı devrimci güçler iktidara gelebilmişlerse, bunu yine Atatürk'ün kapılarını açtığı demokrasi, hukuk sistemi sayesinde başarmışlardır.
Bugün karşı devrim yaptıklarını sanarak iktidar koltuklarında güvenle oturduklarını sananlar sakın kendilerini aldatmasınlar.
Bu ülkenin sağduyulu, namuslu, aydınlığa ve medeniyete açık insanları bu karşı devrimi eninde sonunda alaşağı edecek güçtedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar