Bahçeli hayır çıkarsa ne olacağını anlatmalı

ANALİZ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Kudursanız da Erdoğan'ı destekleyeceğiz” sözleri tartışılırken benim aklıma “Türklerin bekası için evet diyeceğiz” sözleri...

ANALİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Kudursanız da Erdoğan'ı destekleyeceğiz” sözleri tartışılırken benim aklıma “Türklerin bekası için evet diyeceğiz” sözleri takıldı.
Bahçeli belli ki özellikle kendi partisinden gelen tepkilere çok öfkeli. “Perinçek ve hayırcı yoldaşlarına karşı biz evet diyeceğiz” sözleri aslında Ulusal Kanal'a çok sık çıkan eski MHP'lileri hedef alıyor.
Bahçeli muhtemelen kalabalık halk toplantılarında neden evet dediğini anlatamayacağını biliyor. Zaten bu nedenle MHP'nin miting yapmayacağını bunun yerine kapalı salon toplantıları düzenleyeceğini söylüyor.
Bahçeli'nin müthiş bir U dönüş yaparak Erdoğan'ı başkan yapmak istemesini ne partisine ne kamuoyuna anlatması çok zor. Sanıyorum bu nedenle özellikle milliyetçi duyguları ağır basanları klişe sloganlarla ikna etmeye çalışıyor.
“Türklüğün bekası için” sözü çok iddialı bir çıkıştır.
Aynı konuşmada “Sevr Antlaşması'ndan da” söz eden Bahçeli acaba ne biliyor?
Tayyip Erdoğan başkan olmaz ve ülkeyi tek başına yönetmezse Türkiye'nin ve Türklerin başına ne gelecektir?
Erdoğan, başkan olamazsa emperyalist güçler yeni bir Sevr'i mi dayatacaktır?
Bahçeli eğer “Türklüğün bekasından” söz ediyorsa bu sorulara açıklık getirmek zorundadır.
Saraya yaklaştıktan sonra muhtemelen devletin bazı gizli bilgilerine de ulaşmış olan Bahçeli bizlerin bilmediği veya aklına bile getirmediği bazı tehlikeler olduğunu mu öğrenmiştir?
“Türklüğün bekası” bir tehdit altındaysa ve Erdoğan ülkeyi tek başına yönetecek yetkileri alamazsa Bahçeli bunu kamuoyuna açıklamak ve hepimizi ikna etmek zorundadır.
Belki yanılıyoruz.
Belki bilgisizliğimiz nedeniyle Türklüğün bekasının sona ereceğini göremiyor ve bu nedenle tek kişilik rejime hayır diyoruz.
Bahçeli gerçekleri açıklamalı, tehlikeyi ve kaynaklarını açıklamalı ki eğer büyük bir hata yapıyorsak biz de fikrimizi değiştirmeli ve oyumuzu evet'e çevirmeliyiz.
Evet; Bahçeli'den “Türklüğün bekasının neden tehlike altında olduğunu” ve “Erdoğan'ın tek adam olması halinde bunu nasıl koruyacağını” açıklamasını bekliyoruz.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

CEBİMİZDEN BİR KURUŞ ÇIKMIYOR ÖYLE Mİ?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar