Futbolda başarının yolu

Orhan Ayhan'la bu hafta yine canlı yayınlandı. TRT Spor'daki programın konuğu Rasim Kara idi. Beşiktaş bu kaleciyi Bursaspor'dan transfer etmişti. Aktif futbolculuk dışında Beşiktaş ve Millî Takım'da önemli...

Orhan Ayhan'la bu hafta yine canlı yayınlandı. TRT Spor'daki programın konuğu Rasim Kara idi. Beşiktaş bu kaleciyi Bursaspor'dan transfer etmişti. Aktif futbolculuk dışında Beşiktaş ve Millî Takım'da önemli görevlerde bulundu. Zamane gençlerinin ders alması gereken anılarını anlattı. İzmir Atatürk Stadı'nda Türkiye-Rusya (o zamanki SSCB) maçından söz ederken adeta o günü yaşattı. Şu laflar hangi profesyonelden çıkar:

* Dakika 88. 1-0 öndeyiz. Kolum kırılsın yeter ki böyle bitirelim.

* Dakika 90. Maçı bu skorla tamamlayalım ayağım kırılsa razıyım.

* Uzatma dakikaları. Kazanalım da ölmeye razıyım.

Sonuçta SSCB ve Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, Dinamo Kiev'den oluşan ekibi 1-10 yeniyoruz. Bu takım kısa süre önce Bayern Münih'i 4-0 mağlup etmişti. Düşünün kazanılan zaferin büyüklüğünü. Şimdilerde futbolcuların pek çoğu Millî forma ile ilgilenmiyor. Eğer o hafta takımının maçı varsa, ay yıldız için çaba sarf etmiyorlar.

Söyleşi "Zaman Tüneli"nde geçti. 1924'teki ilk Finlandiya maçımızdan başlandı. Şimal Turnuvası'nda onları 4-2 yendiğimiz oyunda gollerin tamamı Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel'e ait. Bu ülkeyle yapılan müsabakalarda şimdiye kadar 4 galibiyetimize karşılık 6 yenilgimiz var -bu satırları kaleme alırken, Antalya'daki maç başlamamıştı-.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar