Bursa'dan Karagümrük'e

Ömer Üründül'ü yıllardır tanırım. Elbette, herkes gibi taraftarı olduğu takım var. Ancak, yorumlarındaki objektifliği övmeye kelimeler yetmez. Hak edeni metheder, yanlış yapanı eleştirir. Tabii...

Ömer Üründül'ü yıllardır tanırım. Elbette, herkes gibi taraftarı olduğu takım var. Ancak, yorumlarındaki objektifliği övmeye kelimeler yetmez. Hak edeni metheder, yanlış yapanı eleştirir. Tabii abartmadan. Sadece gerçekleri ortaya koyar. Üründül'ün angaje olduğu kanal da yoktur. TRT'den a Spor'a kadar baştacıdır.

Kendisi gibi futbol tutkunu olan babası Halil Sedat Üründül'ü Güniz Sokak'ta tanımıştım. Süleyman Demirel 'in GAP'ı emanet ettiği "Devlet Müteahhidi" idi. İnşa ettiği dev eserleri tekrarlamayacağım. Ancak, Türkiye'de gazeteler Afrika ve Güney Amerika'daki futbol turnuvalarına tek sütun yer verirken, o gider yerinde izlerdi. Baba Üründül'ü tekrar rahmetle anıyorum. Ömer böyle bir babanın oğlu. "Futbol ilk işi". Yanlış anlaşılmasın buradan gelecek parayla ilgisi yok. Hobisi bu. Kurduğu düzen aslında tıkır tıkır işliyor. Bu uzun girişi niye yaptığım konusuna geleyim. Onu son olarak NTV Spor'da gördüm. Güntekin Onay ve Emre Gönlüşen ile "Futbol Aktüel"deydi. Bursaspor'un başına gelenlerle başlandı. Ona yöneltilen ilk soru "Ne diyorsun?" oldu. Üründül'ün üzgün yüz ifadesi öne çıktı ve cevabı sadece "Ne diyeyim" oldu. Sanırım bu her şeyi özetlemeye yetti. Sonra dünyadan taraftar örnekleri verdi. "Koca Fenerbahçe'nin 10 bin kişiye oynar konuma geldiğini" söyledi. İngiltere'de sıradan takımların taraftarının stadı tamamen doldurduğunu belirtti. Hepsinden önemlisi sahaya bir tek cisim -biz yabancı madde diyoruz- atılmadığını üstüne basarak vurguladı.

Arada hem Bursaspor hem Fenerbahçe takımlarının oyun ve oyuncu analizlerini yaptı. Şu sözlerini her iki takımın sempatizanları iyi okusun tabii yöneticileri de:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar