Migros'ta hıyarın kilosu 13.95 lira...

Kimi zaman "çoğu gitti azı kaldı" diyoruz. Bazen "sandık bir türlü gelmedi" şikayetinde bulunuyoruz. Referandum tartışmalarının gidişatına göre her iki görüş de egemen olabiliyor. Bazı...

Kimi zaman "çoğu gitti azı kaldı" diyoruz. Bazen "sandık bir türlü gelmedi" şikayetinde bulunuyoruz. Referandum tartışmalarının gidişatına göre her iki görüş de egemen olabiliyor.

Bazı konuşmacılarla artık akraba olduk. Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tayyar Arı bunlardan. "Biraz objektif olayım" niyeti hiç yok. Ona göre anketlerde evetler %54-55 çıkmakta. Ancak Cumhurbaşkanı'nın bunu yeterli bulmadığını söylüyor. Beklentisinin %60-65 olduğunu Arı'dan öğreniyoruz. Hocamız "Güneydoğulu seçmen, Erdoğan'a sevgi duyuyor" diyecek kadar propagandist. Söylediklerini tersten okursak sözünü ettiklerinin büyük bölümünün Cumhurbaşkanı'nı sevmiyoru yakalarsınız. Arı'nın özlü sözlerinden bir başka örnek; "MHP tabanı sonunda Devlet Bahçeli'nin onurlu duruşunu fark edecektir". Bu kadarına da pes!

Son haftaların en popüler ismi Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt. Doğan Grubu kanallarının assolisti haline getirildi. Karşıt görüştekileri konuşturmuyor. Adeta ağaçkakan. Saygı ölçüsünü dahi kaçırıyor. İki malzemesi var. Biri "Danimarka'da yargıdaki atamaları sadece Adalet Bakanı yapıyor". Diğeri İngiltere'den; "Kraliçe'nin onayı formaliteden ibaret".

İktidarın Saz Heyeti'ne yeni dahil olanlardan biri Pınar Hacıbektaşoğlu. "Hukukçu olduğumu duyanlar" diye diye ekrana hukukçuyu yazdırdı. Pınar Hanım'a -soyadı çok uzun- Yrd. Doç. Dr. Öğüt'ün dişisi diyebilirim.

Gerçek tarafsızlık

Arada Prof. Dr. Mithat Baydur gibi objektif yanı ağır basanları görmek mutluluk verici. "Türkiye'de lider kültürü vardır"la söze başlıyor. Ardından sistem arızalarını sıralıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar