Kuyu'nun hatırlattığı

Bir köpek yavrusunun kurtuluş öyküsü herkesin ilgi alanı oldu. Düştüğü su sondajı kuyusundan 13 gün süren çabalar sonucu çıkarıldı. Minik Kangal'a konulan isme bayıldım; KUYU....

Bir köpek yavrusunun kurtuluş öyküsü herkesin ilgi alanı oldu. Düştüğü su sondajı kuyusundan 13 gün süren çabalar sonucu çıkarıldı. Minik Kangal'a konulan isme bayıldım; KUYU. İnsanımızın yaratıcılığının ürünü. Haber kanallarının mutlu sonu aktarışları muhteşemdi. Görüntülerde Ömür Gedik'i dahi fark ettim. Bu kızı iki kere seviyorum. Hayvanlara tutkusu bambaşka. Buz gibi havada, zifiri karanlıkta orada. Öbür olumlu tarafını da atlamayayım; iyi Beşiktaşlı -bu tabiri ilk defa Aziz Yıldırım'dan duymuştum. Bir arkadaşımı onunla tanıştırırken, hasta Fenerbahçeli dedim. O da karşı çıktı; iyi Fenerbahçeli-. O gün bugündür hastayı hastaneye bıraktım.

Dayanışma

Bahçeşehir Lisesi öğrencileri robot kol yaptılar. AFAD ekipleri çadır kurdular. İtfaiyeciler gece gündüz çalıştılar. Zonguldak Taş Kömürü'nün kurtarma takımı havalandırmadan beslenmeye kadar katkıda bulundu. Sonuçta dört ayaklı da olsa bir canlı hayata döndürüldü. Sanırım Kuyu uzun süre gündemde kalmayı sürdürecek. Müge Anlı'nın kucağındaki stüdyo görüntüleri bunun işareti. Sokaklardan kurtuldu. Yeni yuvası Beykozlu itfaiyecilerin hizmet binası.

Ya ötekiler

Bu olay, hayvan sevmezlerin vicdanını yumuşatır mı? Hiç sanmıyorum. Böyle bir yazıyı kötü örnek vererek tamamlamak istemiyorum. Onun için size geçmişten kalan, bire bir yaşadığım öyküyü aktarıp, devam edeceğim. Bu gerçek bir vakadır.

Kartal'dan Yılan'a

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar